Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea 'Ştefan cel Mare' Suceava a deschis Centrul de sprijin emoţional pentru cadrele medicale

pixabay.com
diverse, media, telefon

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) a lansat Centrul de sprijin emoţional şi consiliere psihologică, dedicat cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în contextul evoluţiei COVID-19.

Biroul de presă al USV anunţă că, luni, s-au deschis liniile de sprijin emoţional şi consiliere psihologică gratuită, grupul de sprijin cuprinzând un număr de 15 cadre universitare de specialitate, psihologi, psihoterapeuţi şi medici psihiatri, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

Voluntarii care vor asigura asistenţă cadrelor medicale afectate de pandemia COVID-19 sunt asociaţi centrului USV - Rezilienţă COVID-19, ce a fost constituit sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Dimian, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Datele de contact telefonic au fost transmise conducerii SJU Suceava, pentru procedura de informare internă, iar datele de contact on-line se regăsesc pe pagina: http://covid19.usv.ro/consiliere.

Operatorii centrului sunt la dispoziţia cadrelor medicale în intervalul orar 10,00 - 18,00, pentru a redirecţiona apelurile primite şi a programa şedinţele de consiliere psihologică, online sau prin telefon, cu durata de până la 30 de minute. Persoanele care se ocupă de realizarea programărilor sunt voluntarii Brumea Geanina, Filip Cornelia şi Bursuc Mihai.

Citește și: Coronavirusul face ravagii în Anglia - Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

''Dacă sunteţi cadru medical la SJU Suceava şi vă simţiţi copleşiţi de situaţia actuală, atunci apelaţi la sprijinul nostru. Vă mulţumim pentru ajutorul medical de care am beneficiat din partea dumneavoastră de-a lungul timpului şi ne dorim să trecem, împreună? şi prin această perioadă dificilă'', au transmis reprezentanţii USV.

Sursa citată precizează că, în perioada imediat următoare va continua şi activitatea de recrutare, selecţie şi instruire a consilierilor de specialitate care doresc să se alăture voluntar grupului de sprijin, pentru a putea extinde activitatea Centrului USV - Rezilienţă COVID-19 şi către cadre medicale din alte spitale ale judeţului, precum şi către studenţii universităţii sucevene afectaţi de pandemia COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.