Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitățile de top din întreaga lume au adăugat criptomonedele în curriculum

harvard

Universitățile au ajutat cu cercetarea legată de blockchain de ceva timp și, acum, unele universități de talie mondială au adăugat tehnologia în curriculumul lor. Lumea activelor digitale a cunoscut o creștere semnificativă anul trecut. Valoarea totală a pieței criptomonedelor a atins 3 trilioane de dolari, ceea ce a făcut ca mai mulți oameni, guverne și universități să se uite mai atent la clasa de active, conform cointelegraph.com.

Prezența cripto-ului în marile economii ale lumii a creat o mare oportunitate pentru diverse startup-uri din industrie, ceea ce duce la o cerere masivă de active digitale. Această piață nou născută a ajutat, printre altele, la dezvoltarea mai multor oportunități de muncă și educație.

În plus, unele dintre cele mai bune universități și instituții de învățământ din lume, inclusiv MIT, Universitatea Oxford și Universitatea Harvard, au adăugat elemente din tehnologia în plină dezvoltare la curriculum-urile lor.

Iată câteva dintre universitățile de top care au adăugat subiecte legate de blockchain la programa lor.

Institutul de tehnologie din Massachusetts

Când vine vorba de cercetare, puțini se apropie de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT). MIT este renumit pentru cercetarea sa inovatoare și pentru curriculumul academic competitiv și se află pe locul al doilea după Universitatea Harvard. Instituția este, fără îndoială, universitatea lider în ceea ce privește tehnologia blockchain, adoptând o abordare bazată pe cercetare a ecosistemului descentralizat.

Instituția se mândrește cu personal academic impresionant, actualul președinte al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Gary Gensler , predă un curs blockchain la universitate. În campus, are unul dintre cele mai vechi cluburi Bitcoin ( BTC ) numit MIT Bitcoin Club, care servește drept epicentru al discuțiilor blockchain la universitate.

Universitatea a lansat experimentul MIT Digital Currency în 2014 și a distribuit Bitcoin studenților în încercarea de a promova adoptarea criptomonedelor. Universitatea a continuat cu jurnalul său revizuit peer-review despre tehnologia Blockchain pentru a cataloga interesul crescând al cercetătorilor în domeniu. Fidele etosului descentralizării, revista este distribuită gratuit.

Cursurile oferite la universitate includ:

Etica blockchain: impactul și etica criptomonedei și tehnologiei blockchain

B Digital Frontier: Paradisuri Blockchain emergente

Registre publice partajate: criptomonede, blockchain și alte minuni

Universitatea Harvard

Harvard este una dintre cele mai vechi universități din Statele Unite și și-a câștigat o reputație ca parte a celor mai prestigioase universități din lume. Fondată în 1636, colegiul Ivy League a obținut un record de opt președinți americani, paisprezece câștigători ai Premiului Turing și mai mulți laureați ai Nobel.

În conformitate cu principiile excelenței și inovației, Harvard a adăugat educația blockchain în curriculumul său. Pentru început, universitatea a făcut echipă cu Coursera pentru a oferi șase cursuri gratuite despre criptomonede, care acoperă elementele fundamentale până la niveluri intermediare. Un curs introductiv online intitulat „Inovație revoluționară cu tehnologia Blockchain” explorează combinația dintre AI și blockchain în mai multe industrii.

Harvard oferă , de asemenea, o comunitate de studenți blockchain înfloritoare, cu peste 200 de membri. Au loc discuții săptămânale „Crypto 101”, iar prezența unui incubator în campus permite studenților să-și construiască și să-și scaleze proiectele de criptomonede.

Universitatea Națională din Singapore

Singapore este unul dintre principalele centre de criptomonede din Asia de Sud-Est, iar Universitatea Națională din Singapore (NUS) se află în centrul adoptării criptomonedelor. Universitatea a fost fondată în 1905 și dedicarea sa pentru cercetarea originală a plasat-o în mod constant printre universitățile de top de pe continent.

Oferta de blockchain a universității se concentrează puternic pe cercetare și antreprenoriat, fiind publicate eseuri interesante despre valorificarea blockchain-ului pentru calcularea descentralizată și îmbunătățirea consensului distribuit și a contractelor inteligente. NUS oferă un curriculum blockchain aprofundat care traversează mai multe domenii și niveluri, de la începători la directori executivi și manageri de nivel mediu.

Școala se mândrește cu cursuri atât la nivel universitar, cât și la nivel postuniversitar, cu criptocluburi vibrante conduse de studenți. În plus, aceste criptocluburi permit studenților să învețe de la colegii lor și să publice eseuri despre utilizarea și viitorul tehnologiilor blockchain.

Cursurile de conducere din curriculum includ:

Enterprise Blockchain și DLT pentru directori

Blockchain, monede digitale și registre distribuite încep de aici

Universitatea Oxford

Universitatea Oxford ocupă un loc de frunte între universitățile mondiale și deține recordul de a fi a doua cea mai veche universitate în funcțiune. Universitatea engleză se clasează ca având cea mai mare presă universitară și cel mai mare sistem de biblioteci academice care o diferențiază de colegii săi.

În ceea ce privește blockchain-ul, Oxford este unul dintre cele mai importante centre de învățare pentru noua tehnologie din Europa, datorită unui centru de cercetare expansiv. Centrul de cercetare blockchain a produs o litanie de eseuri interesante blockchain, Institutul de Cercetare Blockchain Oxford-Hainan înregistrând pași semnificativi.

Oxford Foundry, centrul de antreprenoriat al universității, a încheiat parteneriate interesante cu Ripple pentru a facilita o tehnologie blockchain mai largă. Universitatea are o comunitate vibrantă condusă de studenți, numită Oxford Blockchain Society, care concurează favorabil cu contemporanii săi din alte instituții. În ceea ce privește învățarea, universitatea are una dintre cele mai cuprinzătoare învățare blockchain. Cursurile de top includ:

Inginerie software blockchain

Blockchain pentru manageri

Programul de strategie Oxford Blockchain

Universitatea Cornell

Universitatea Cornell a fost fondată în 1865 și și-a creat o nișă ca una dintre cele mai importante universități de cercetare din lume. Universitatea se numără printre primele cinci școli cu absolvenți care urmează să își urmeze doctoratul și cu o medie de peste 500 de milioane de dolari cheltuiți anual pentru cercetare și dezvoltare, este ușor de înțeles de ce.

Universitatea se mândrește cu o listă impresionantă de absolvenți care include 33 de bursieri Rhodes, 10 directori executivi ai companiilor Fortune 500 și 35 de miliardari. Universitatea Cornell oferă , de asemenea, cursuri de licență și postuniversitare axate pe tehnologia blockchain. Calibrul personalului academic este impresionant și este format din persoane precum Emin Gun Sirer, cu mai multe lucrări prezentate la conferințe blockchain încă din 2014.

Studenții de la universitate și-au asigurat roluri în companii de top blockchain precum Coinbase și ConsenSys prin intermediul Cornell Blockchain Club. Clubul este condus de studenți și a continuat să publice lucrări interesante despre tehnologia blockchain și și-a găzduit celebru conferința anuală cu o gamă impresionantă de vorbitori din ecosistemul criptomonedei. Cursurile oferite la universitate includ:

Criptomonede și registre

Aplicații ale tehnologiei Blockchain

Introducere în Blockchain, Cryptocurrencies și Smart Contracts

Elemente esențiale ale criptografiei

Universitatea din California, Berkeley

Fondată în 1868, Universitatea din California, Berkeley este o instituție de top pentru pasionații de blockchain. Diversitatea universității este evidentă în cele paisprezece colegii și peste programele de 350 de grade pe care le oferă miilor de studenți.

Cercetarea este unul dintre motivele principale pentru care universitatea face listă, deoarece are una dintre cele mai lungi perioade de cercetare blockchain. Inițiativa Berkeley Haas Blockchain este principalul motor al cercetării blockchain și este finanțată în mare parte de Ripple Labs. Granturile de cercetare sunt puse la dispoziția studenților pentru a se scufunda adânc în aplicațiile tehnologiei în curs de dezvoltare, înregistrându-se progrese deosebite în domeniile stablecoins.

Universitatea oferă , de asemenea, un „Program de certificat profesional Blockchain Fundamentals” prin intermediul platformei de educație online edX. În ceea ce privește curriculumul, Universitatea din California, Berkeley oferă studenților o ofertă blockchain extinsă care include:

Latice: algoritmi, complexitate și criptografie

Blockchain, criptoeconomia și viitorul tehnologiei, afacerilor și dreptului

Fundamentele blockchainului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.