Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR, șah la PSD în Parlament

oprea gabriel

UNPR își pregătește platforma electorală pentru o eventuală candidatură separata de PSD la alegerile locale din 2016. Liderul partidului, Gabriel Oprea, a lansat public cinci teme din programul "Siguranță și prosperitate pentru România", iar acum UNPR lovește în Parlament.

Vezi și: OPERAȚIUNE de racolare fără precedent în Parlament/ surse

Oamenii lui Gabriel Oprea au depus la Senat un proiect de lege privind acordarea celei de-a 13-a pensii, o măsură de stânga care vizează electoratul PSD:

ART. 93

(1) A 13-a pensie se acordă anual, la cerere, persoanelor care au un drept de pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie și nu realizează alte venituri.

(2) A 13-a pensie se stabilește la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru toate persoanele îndreptățite care primesc o pensie mai mică sau egală cu cuantumul acestuia.

(3) Pentru persoanele care primesc o pensie în cuantum mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată, și până la nivelul salariului mediu brut pe economie, inclusiv, cuantumul celei de a 13-a pensii se stabilește la nivelul a jumătate din salariul minim brut pe țară garantat în plată.”

"Având în vedere, pe de altă parte și constrângerile bugetare, propunem acordarea celei de a 13 - a pensii, în mod diferențiat, numai persoanelor cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie. Propunem ca, pentru persoanele cu o pensie mai mică sau egală cu salariul minim brut pe țară garantat în plată, cea de a 13 - a pensie să fie echivalentă cu cuantumul acestuia, iar pentru persoanele care primesc o pensie în cuantum mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată, și până la salariul mediu brut, inclusiv, cuantumul celei de a 13 - a pensii se stabilește la nivelul a jumătate din salariul minim brut pe țară garantat în plată", explica UNPR-istii.

Vezi și: EXCLUSIV Întâlnire Băsescu - Oprea/ surse

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.