Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR continuă reorganizarea. Noi alegeri în filialele județene și pregătiri de revenire în prim-plan

UNPR

UNPR continuă organizarea alegerilor in filialele județene, distinct de PMP, anunță surse din cadrul partidului înființat de Gabriel Oprea. UNPR a denunțat protocolul cu PMP după ce acesta a fost încălcat. Procesul de anulare a fuziunii dintre cele două partide își va continua cursul în instanță, chiar dacă în mod ciudat până acum nu mai puțin de 3 complete de judecată s-au recuzat.

Miza este scoaterea UNPR de pe eșichierul politic, prin acapararea abuzivă a aleșilor locali UNPR, care în unanimitate și-au exprimat dezacordul în sensul trecerii la PMP. În acest timp PMP negociază mai multe înțelegeri locale cu PSD, dar sunt mari probleme deoarece aleșii locali aleși pe listele UNPR nu sunt de acord și în aceste condiții negocierile cad una după alta.

Surse apropiate fostului UNPR susțin că în cazul în care liderii PMP nu înțeleg că fuziunea a căzut definitiv se poate ajunge și la plângeri penale în ceea ce privește falsificarea semnăturilor pe procesele verbale încheiate în BPN și în Conferința extraordinară UNPR, prin care s-a pus bazele unui protocol ilegal, denunțat mai apoi de către UNPR.

Un caz edificator este cel din Maramureș unde vineri (25.05.2018) au loc alegerile filialei județene UNPR, iar sâmbătă (26.05.2018) au loc alegerile județene PMP. Spre exemplu, în protocol erau prevăzute alegeri colective 50-50, UNPR-PMP. Și exemplele pot continua și în alte județe. Asta arată clar că protocolul de fuziune practic nu mai există.

Este de așteptat ca UNPR să revină în forță pe scena politică și să aibă un cuvânt de spus în seria de patru scrutinuri care urmează în anii 2019 și 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.