Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR propune buletine de vot cu fotografii la alegerile parlamentare

buletin de vot

O propunere legislativă privind introducerea pe buletinul de vot a fotografiilor candidaților pentru alegerile parlamentare va fi depusă luni, la Senat, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, senatorul UNPR Constantin Popa.

Conform acestuia, această modificare a buletinelor de vot va permite o mai precisă individualizare a candidaților, va elimina confuziile nedorite și va descuraja absenteismul.

Senatorul UNPR susține că 'propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor și permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal'.

'Lista de candidați prezentată electoratului sub forma unei simple înșiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume și formațiune politică, la o mai bună individualizare a candidaților', a spus Popa.

Potrivit senatorului, inițiativa sa legislativă vine în special în sprijinul 'persoanelor în vârstă sau cu o pregătire precară, foarte numeroase în țara noastră, precum și a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidații'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.