Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unsprezece persoane depistate de ITM în timp ce prestau muncă nedeclarată

itm
ITM Brăila a desfăşurat, în luna aprilie, acţiuni de control la 193 angajatori, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 197.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

"Cu ocazia controalelor, au fost depistate unsprezece persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare de 160.000 lei. Din cele unsprezece persoane identificate prestând muncă nedeclarată, şapte nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, pentru două persoane contractele individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, două persoane au fost depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat", a declarat Liviu Arhire.

Printre deficienţele frecvent constatate de inspectorii ITM Brăila se numără faptul că angajatorul nu ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit al programului de lucru; neacordarea concediului de odihnă la încetarea raporturilor de muncă; angajatorul nu a eliberat adeverinţe care să ateste activitatea desfăşurată, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate; angajatorul nu a ataşat la fisele individuale de instructaj SSM copiile ultimelor fişe de aptitudine medicală; semnalizare de securitate necorespunzătoare; neutilizarea echipamentului individual de protecţie din dotare.

Pentru deficienţele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la inspectoratul teritorial de muncă. ITM Brăila, în controalele efectuate, a urmărit în permanenţă conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile de competenţă, a mai precizat Liviu Arhire

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.