Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din cei mai bogați români, Daniel Dines, demisionează din conducerea companiei UiPath pe care a înființat-o

Facebook
Daniel Dines uipath

Co-fondatorul companiei UiPath, miliardarul român Daniel Dines (51 de ani), se va retrage din funcția de CEO, anunță marketwatch.com.

Funcția de CEO va fi asigurată de anul viitor de Rob Reslin, fost președinte Google Cloud, cooptat anul trecut de Daniel Dines în companie.

Românul va rămâne în UiPath, prima companie românescă listată de la Bursa de la New York, unde se va ocupa de inteligența artificială.

Forbes România l-a plasat pe Daniel Dines pe locul 3 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată de 8 miliarde de lei. Compania UiPath, din domeniul IT, a devenit un fenomen global.

Daniel Dines și-a explicat decizia și a indicat planurile de viitor ale companiei într-un mesaj pe pagina de web a UiPath:

„În timp ce reflectez la începutul călătoriei UiPath, am un sentiment profund de recunoștință pentru experiența de a vedea această companie uimitoare devenind ceea ce este astăzi. De la un apartament minuscul din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți, rămân însuflețit de aspirația noastră îndrăzneață de a crea o companie care să revoluționeze însăși natura muncii în sine.

Ca în cazul oricărei companii, Consiliul de Administrație și cu mine am considerat întotdeauna planificarea succesiunii în conducere ca fiind unul dintre mandatele noastre cele mai importante. Trebuie să evoluăm și să ne adaptăm pentru a asigura succesul pe termen lung al UiPath. Ca parte a acestui proces, în aprilie 2022, l-am angajat pe Rob Enslin pentru a-mi servi ca partener, iar în ultimul an, am delegat din ce în ce mai mult extinderea afacerii noastre lui Rob.

Pe parcursul parteneriatului nostru, am ajuns să am încredere în instinctele de afaceri ale lui Rob, în ​​viziunea lui pentru companie și în capacitatea sa de a conduce. Suntem pe deplin aliniați în legătura cu pașii pe care trebuie să-i facem astfel încât compania să-și atingă potențialul.

Astăzi am anunțat că, după o perioadă de tranziție care va dura până la sfârșitul anului nostru fiscal, 31 ianuarie 2024, Rob va deveni unicul CEO și eu îmi voi asuma rolul nou-creat de Chief Inovation Officer. Ca inginer de profesie, aici se află întotdeauna adevărata mea pasiune. Intenționez să conduc agenda de inovare UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii AI în soluții practice pentru clienții noștri. De asemenea, voi continua să slujesc ca președinte executiv al Consiliului de administrație, unde voi colabora cu Rob pentru decizii strategice și voi provoca echipa de conducere să susțină cel mai important ingredient al nostru pentru succes și fericire: cultura noastră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.