Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din cei mai longevivi parlamentari moldoveni și-a anunțat retragere: Nu mai candidez pentru un nou mandat. Las locul tinerilor

stiri.md
Dumitru Diacov

Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament. Politicianul susţine că decizia este una personală şi bine chibzuită. Preşedintele de onoare al Partidului Democrat a făcut anunţul în cadrul Consiliului Naţional al formaţiunii, transmite Publika.md.

Dumitru Diacov spune că s-a gândit mult înainte să ia decizia, dar va rămâne preşedintele de onoare al PDM şi se va ocupa de activitatea Fundaţiei "Pentru Democraţie şi Progres". Locul lui pe lista electorală va fi ocupat de preşedintele raionului Cimişlia, Mihai Olărescu.

"Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas", a declarat Dumitru Diacov.

Dumitru Diacov și-a început activitatea de parlamentar în 1994 şi a fost deputat în șapte Legislaturi. În perioada 1998 – 2001 a deținut funcția de președinte al Parlamentului. Astfel, cumulativ, el are 24 de ani de experiență în legislativ.

Preşedintele formaţiunii, Pavel Filip, susţine că PDM va participa de sine stătător la alegeri, iar actele pentru înregistrare vor fi depuse la CEC săptămâna viitoare.

"Suntem pregătiţi bine pentru alegeri, PDM are absolut toate ingredientele necesare pentru a face o campanie bună şi a înregistra un scor bun la aceste alegeri", a spus Filip.

Primii cinci candidaţi pe lista Partidului Democrat sunt: Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Ghenadie Buza şi Mihai Olărescu. La alegerile parlamentare din 2019, Partidul Democrat a acumulat 30 de mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.