Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Încă un dezastru după prăbușirea cascadei Bigăr: unul din turnurile Ocolașului Mare s-a surpat

salvamont neamț
Stanca salvamont neamț

Salvamont Neamț a emis o avertizare după ce unul din turnurile Ocolașului Mare s-a prabusit. Din fericire nu au fost victime. Stânca de câteva sute de tone a traversat poteca turistică care leagă Ocolașul Mic de Cabana Dochia din Neamț. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu staționeze în zona respectivă.

„In urma cu cateva zile unul din turnurile Ocolasului Mare s-a prabusit din cauze naturale. Stanca uriaza cantarind probabil sute de tone a traversat poteca turistica care lega Ocolasul Mic de Cabana Dochia. Din fericire pe traseu nu erau grupuri de turisti in momentul prabusirii.

O echipa din cadrul compartimentului prevenire impreuna cu specialistul nostru in geologie s-au deplasat in zona pentru a efectua o evaluare a factorului de risc avand in vedere ca zona este traversata de o poteca turistica deosebit de fracventatata in sezonul de vara. ( Izvorul Muntelui -Poiana Maicilor- Ocolasul Mic- Cabana Dochia)

Concluzia pe scurt esta ca prabusirea turnului se datoreaza eroziunii in urma procesului indelungat de inghet /dezghet acesta erodand liantului care sustinea blocurile de calcar. In partea superioara s-a observat si o urma a unei descarcari electrice de proportie mare care este posibil sa fi creat vibratiile care a declansat dislocarea.

La ora actuala exiata fragmate de diverse dimensiuni aflate in instabilitate si care se vor desprinde ulterior existand posibilitatea de a intersecta poteca turistica.!!!

In zilele urmatore vom ampasa indicatoare de avertizare pe acea portiune considerata de noi periculoasa.

Masuri de siguranta:

  • Nu stationati in acea zona .
  • Traversarea se va efectua individual si nu in grup .
  • Nu parcurgeti traseul la primele ore ale diminetii .
  • Nu parcurgeti traseul in conditii de precipitatii.
  • Pe perioada de iarna traseul va fi inchis traficului turistic.
  • Sub nici o forma nu parasiti poteca turistica si nu intrati in Brana Estica a Ocolasului Mare”, au declarat cei de la Salvamont Neamț.

Prăbușirea vine în contextul în care și Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa s-a prăbuşit săptămâna trecută.

Citește și: Scandal în urma prăbuşirii Cascadei Bigăr: Romsilva reacţionează la acuzaţiile că incidentul ar fi fost generat de intervenţia umană/ VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.