Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din zece absolvenţi prezenţi la bursa AJOFM şi-a găsit un loc de muncă, în Bistrița-Năsăud

munca

Un număr de 29 de absolvenţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, care vineri s-au prezentat la bursa locurilor de muncă organizată la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), au reuşit să fie selectaţi în vederea încadrării, ei reprezentând aproximativ 10% din totalul participanţilor, potrivit datelor comunicate AGERPRES.

În total, la bursă au participat 284 de absolvenţi, care au avut la dispoziţie 210 locuri de muncă oferite de 25 de agenţi economici, cele mai multe dintre locurile vacante fiind pentru persoanele cu studii medii şi profesionale.

Directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan, a declarat că, din totalul absolvenţilor care s-au înregistrat în acest an în baza de date a agenţiei, 107 s-au angajat deja, iar numărul celor care primesc ajutor de şomaj timp de şase luni este de 79 de persoane.

Citește și: Mircea Diaconu aruncă BOMBA: 'Ținta mea este NU să ajung președinte'

"Avem înregistraţi, în baza noastră de date, 374 de absolvenţi. Deja s-au angajat 107, numai 79 iau ajutorul de şomaj, deci nu sunt absolvenţi foarte mulţi care să ia ajutorul de şomaj, dar este un drept de-al lor, tranzitoriu, până se angajează. Iar restul sunt neindemnizaţi, stau în baza noastră de date. Dacă mâine vine un angajator şi ia absolventul din baza noastră de date, beneficiază de măsurile active", a explicat Râpan.

La bursa de vineri au mai participat şi elevi de clasa a XI-a de la două colegii tehnice din municipiul Bistriţa, care au putut intra în dialog cu angajatorii pentru a afla care sunt cerinţele actuale ale pieţei muncii şi la ce să se aştepte după terminarea cursurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.