Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre artiștii cu cele mai puternice și frapante mesaje expune la București

artist

Artistul norvegian de origini braziliene Kiyoshi Yamamoto expune la București la galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic, pe 22 iulie, între orele 19:00 și 19:30. Artistul este recunoscut pentru mesajele sale cu puternic mesaj politic și social, în special mesajele pentru sprijinirea comunității LGBTQ+.

Evenimentul este organizat cu ocazia Bucharest Pride 2023 (ce are loc în perioada 21 – 29 iulie) și face parte din programul expoziției de grup „Mother’s Nature”, curatoriată de Maya Økland și Cristina Bută.

Lucrările lui Kiyoshi Yamamoto transmit mesaje politice și abordează probleme sociale, având în prim plan comunitatea LGBTQ+ și drepturile omului.

Inspirat de culturile aborigene din Amazon, cum ar fi cele ale populațiilor Tupi și Maracatu, colonizate și exploatate de portughezi încă din secolul al XIV-lea, Kiyoshi Yamamoto utilizează tradițiile pentru a exprima culorile vii ale acestora în contextul comunității LGBTQ+. El integrează și producția industrială ca o metodă artistică prin care își creează lucrările, conferindu-le, astfel, și funcționalitate, cum ar fi ochelari de soare, bandane și costume.

Titlul noii lucrări prezentate la galeria Sector 1 este inspirat dintr-o frază a activistului și politicianului pentru drepturile homosexualilor Harvey Milk, recreată pe măștile și costumele purtate de cei cinci performerx, incluzându-l pe artist, aparținând fiecare altei generații, de la 20 la 60 de ani. Ei se vor mișca pe melodiile compozitorului brazilian Villa-Lobos, purtând creațiile lui Yamamoto. Muzica live va fi interpretată de Bogdan Postolache la violoncel și Monica Postolache la vioară.

 

Kiyoshi Yamamoto, în expoziția de grup „Mother’s Nature”

Kiyoshi Yamamoto (n. 1982) lucrează într-o varietate de tehnici artistice, incluzând textile, pictură, tipărituri, instalație și video. A expus în diverse contexte internaționale și deține un masterat de la Colegiul Național de Artă din Bergen (2013). În prezent, trăiește și lucrează în Bergen, Norvegia.

Performance-ul face parte din programul expoziției de grup „Mother’s Nature”. De la o dimensiune personală la una post-antropocentrică, expoziția explorează posibilele înțelesuri ale noțiunii de „mamă” în diferite practici de artă contemporană.

Expun artiști norvegieni și români – Cristina David, Jasmina Al-Qaisi, Kiyoshi Yamamoto, Monica Winther și Ștefania Crișan. Expoziția poate fi vizitată până pe 24 august 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.