Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei doi bărbaţi, arestați în Turcia pentru spionaj în favoarea Emiratelor Arabe, s-a sinucis

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Un bărbat aflat în detenţie în Turcia pentru suspiciuni de spionaj în favoarea Emiratelor Arabe Unite (EAU) s-a sinucis în închisoare, a anunţat luni o sursă judiciară, confirmând informaţii apărute în presa turcă, informează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Acest bărbat, arestat la Istanbul alături de o altă persoană în urmă cu zece zile, era suspectat de anchetatorii turci de "spionaj politic şi militar". Autorităţile turce anchetau asupra unor eventuale legături între cei doi suspecţi şi uciderea, în octombrie, a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul.

Ankara întreţine relaţii delicate cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, două ţări care un impus o blocadă economică Qatarului, un aliat apropiat al Turciei.

După uciderea lui Jamal Khashoggi, responsabili şi media turce l-au considerat implicat direct în asasinat pe puternicul prinţ moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, supranumit "MBS". Khashoggi, care colabora cu Washington Post şi al cărui corp nu a fost găsit nici la această oră, era un critic al lui "MBS". Acesta neagă orice implicare în crimă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat în mai multe rânduri că nu va renunţa la ancheta privind uciderea lui Jamal Khashoggi, deplângând lipsa de cooperare a autorităţilor saudite

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.