Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai CĂUTAŢI infractori din Europa, prins la Suceava

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Fostul şef al Intreprinderii de stat a alcoolului şi a industriei băuturilor alcoolice UKSPIRT din Ucraina, Mykhail Labutin, era căutat de Interpol pentru că ar fi delapidat compania ucraineană cu peste 6,5 milioane de dolari. Acesta a reuşit să scape de autorităţile statului vecin după ce un batalion de soldaţi l-a răpit dintr-un spital din Kiev. In prezent, Labutin este închis în Arestul IPJ Suceava, urmând a fi extrădat în Ucraina, scrie Obiectiv de Suceava.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu: 'Lui Tudose i s-a dat o foarte mare LIBERTATE...'

La mijlocul acestei luni, poliţiştii suceveni au reuşit să pună mâna pe Mykhailo Labutin, un ucrainean de 41 de ani, din regiunea Cernăuţi, unul dintre cei mai căutaţi infractori din statul vecin. La data de 15 decembrie 2017, acesta a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării, de Curtea de Apel Su­ceava, în baza mandatului de arestare emis la data de 17 decembrie 2014 de Tribunalul Districtului Shevehenkivskyi din Kiev, Ucraina, în vederea cercetării penale pentru comiterea, în lunile martie – aprilie, respectiv decembrie 2014, a infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri sau conversie prin delapidare, evaziune de impozite, taxe sau alte plăţi obligatorii, ameninţări sau violenţă împotriva unui ofiţer al legii, fals în funcţie. Acesta a fost introdus în Arestul IPJ Suceava, iar la data de 5 ianuarie 2018 urmează să se judece cererea sa de extrădare.

Mykhailo Labutin, fostul director al Intreprinderii de stat a alcoolului şi a industriei băuturilor alcoolice „Ukspirt", a fost suspendat din funcţie la sfârşitul anului 2014, fiind acuzat că a păgubit statul ucrainean cu suma de 6,5 milioane de dolari.

content-image

„Din cauza comiterii unor infrac­ţiuni legate de evitarea plăţilor fiscale şi de delapidare a fondurilor de stat de către funcţionari ai întreprinderii de stat Ukspirt, în decembrie 2014 directorul general al Ukspirt, Mykhailo La­butin, şi contabilul şef Serhiy Bez­­rodny au fost trecuţi pe lista Most Wanted a Poliţiei ucrainene", arătau la sfârşitul anului 2014, jurnaliştii ucrai­neni. Imediat după ce a aflat că este căutat, Mykhailo Labutin s-a internat în spital în Kiev, de unde a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

Citeşte şi: Ultimul joc de LOTO din 2017: Ce numere au ieşit câştigătoare la extragerea din 31 decembrie

„Mai mulţi bărbaţi necunoscuţi, înarmaţi şi îm­brăcaţi în uniforme de camuflaj l-au răpit pe La­butin din spital şi l-au dus într-un loc necunoscut. O investigaţie este în curs de desfăşurare în acest caz", declara la data de 19 decembrie 2017 prim-vicepreşe­dintele Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina, Volo­dymyr Khomenko.

Ulterior, s-a stabilit că soldaţii din Batalionul Aidar l-au luat pe Mykhailo La­butin din spitalul din Kiev unde era tratat şi l-au dus într-un locaţie necunoscută, sub pretextul că doresc să-l protejeze de cei care vor să-l asasineze. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru răpire.

„Din motive de securitate, nu voi spune unde mă aflu încă. In curând, toţi vor înţelege cum stă de fapt situaţia şi totul se va schimba. Când voi avea încredere că voi fi în siguranţă îmi voi ­cla­rifica situaţia. Când se va lămuri că acuzaţiile care îmi sunt aduse sunt false, nimeni nu îşi va mai dori să mă bage la închisoare. Sunt gata să vin şi să mărturisesc eu. Nu pot spune unde sunt, dar în acest moment pot confirma că mă aflu pe teritoriul Ucrainei", a declarat la data de 10 februarie 2015 Mykhailo Labutin.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, mesaj cu SUBÎNŢELES, de Anul Nou: 'Vă asigur că în 2018 GRĂBIM PASUL...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.