Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai cunoscuți și controversați medici nu poate justifica 4 milioane de euro

medic bani

Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis joi sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de confiscare a sumelor de 3.595.333 euro şi 500.000 dolari de la medicul Şerban Brădişteanu.

Decizia va fi comunicată unui complet de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti în vederea confiscării banilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

"Admite sesizarea ANI. Dispune trimiterea cauzei la Secţia a VIII-a Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi 414.000 USD de la persoana cercetată", se arată în hotărârea Comisiei de verificare a averilor.

În septembrie 2008, ANI a sesizat Curtea de Apel Bucureşti cu privire la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi de 500.000 dolari, sume care ar fi fost obţinute în mod nejustificat în perioada 2000 - 2004, când acesta a deţinut funcţia de senator.

Citește și: Jocul lui Ponta cu Dragnea. Ce a vrut sa-i transmita Tariceanu lui Iohannis

Tot atunci, ANI a constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia Şerban Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al Comisiei de licitaţie.

"Din verificarea documentelor anexate sesizării, a declaraţiilor de avere ale domnului Brădişteanu Şerban Alexandru, precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente de către inspectorul de integritate, s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză", mai declara atunci ANI.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost creat primul embrion artificial din celule stem

Sesizarea ANI are legătură cu dosarul penal în care Şerban Brădişteanu a fost judecat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, cu privire la achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare. Medicul era acuzat de DNA că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii. În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme offshore sumele de 500.000 dolari şi 3.595.333 euro.

În aprilie 2015, Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv de aceste acuzaţii, însă ANI a arătat că el nu poate justifica sumele obţinute prin veniturile declarate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.