Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume a încetat din viață

lumanare doliu

Brazilianul Joao Havelange, fostul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a încetat din viață marți, la vârsta de 100 de ani, într-un spital din Rio de Janeiro, anunță presa internațională.

Internat in iulie din cauza unei pneumonii, Havelange a mai acuzat probleme respiratorii si in 2014, cand a fost tinut sub observatie atenta de medici in urma unei infectii respiratorii.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

Havelange, care a fost președinte al FIFA între 1974 și 1998, era internat în spitalul Samaritano din Rio de Janeiro din cauza unor probleme pulmonare. În ultimii ani, starea lui de sănătate se degradase.

Fostul conducător al FIFA a avut o contribuție importantă la desemnarea Braziliei drept gazdă a Cupei Mondiale de fotbal din anul 2014 și a Jocurilor Olimpice de la Rio din acest an (5-21 august).

Citește și: Un român face senzație pe străzi: Interpretează DIVIN, la vioară, o piesă La Familia / VIDEO

Havelange a fost președintele Confederației Braziliene a Sportului (CBD) între 1956 și 1974, apoi președinte al FIFA între 1974 și 1998.

Jean-Marie Faustin Goedefroid Havelange, născut la Rio într-o familie de origine belgiană în timpul Primului Război Mondial, a fost amestecat în scandalul legat de falimentul firmei de marketing ISL. Ancheta arată că el a primit comisioane de milioane de dolari.

Citește și: Top 10 beneficii pentru sănătate dacă bei apă cu lămâie

Havelange a demisionat de la CIO în 2011 pentru a evita o sancțiune a mișcării olimpice după 48 de ani de prezență. De asemenea, el a renunțat în 2013 la titlul de președinte de onoare al FIFA.

Pentru a aminti episoade mai puțin cunoscute ale parcursului său, Havelange a participat de două ori la JO ca sportiv: la Berlin în 1936, la natație, și la Helsinki în 1952, la polo pe apă.

Citește și: Xiaomi a lansat o maşină de spălat portabilă şi inteligentă

Inainte sa devina cunoscut la nivel mondial ca presedinte FIFA, Havelange a lucrat avut o cariera importanta in sporturile acvatice. A participat la probele de natatie la Jocurile Olimpice din 1936, apoi in concursul de polo tot la Olimpiada, in 1955. Dupa retragerea din activitate, Havelange, care a jucat si fotbal pentru Fluminense, a devenit avocat si a lucrat ca impresar. Membru al Comitetului International Olimpic din 1963 pana in 2011, Havelange e fiul unui emigrant belgian care se ocupa de comertul cu arme.

Havelange a lucrat si pentru mai multe fundatii caritabile, a castigat premii pentru activitatea lui filantropica si a fost aproape de nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace.

Citește și: MISTERUL vocilor divine auzite de Ioana D’Arc a fost ELUCIDAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.