Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume, cu stele Michelin la restaurantul său, A MURIT

Michel Roux

Chef Michel Roux, cunoscut în special pentru că a înfiinţat împreună cu fratele său restaurantul cu stele Michelin, Le Gavroche, la Londra, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunţat joi familia sa, scrie AFP.

"Suntem recunoscători că am împărţit viaţa cu acest om extraordinar şi suntem atât de mândri de toate realizările sale", a declarat familia într-un comunicat.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Familia sa s-a descris ca pe "un geniu modest, un chef legendar, au autor popular şi un profesor carismatic", informează news.ro.

Născut pe 19 aprilie 1941 în Franţa, Michel Roux şi-a clădit întreaga carieră în Regatul Unit. El a fondat "Le Gavroche" în 1967 împreună cu fratele său mai mare Albert la Londra, apoi "The Waterside Inn" la Bray, în vestul capitalei britanice, în 1972.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Condus astăzi de fiul său, Alain Roux, The Waterside Inn nu a pierdut niciuna dintre cele trei stele de când i-au fost atribuite de Ghidul Michelin în 1985, singurul restaurant din afara Franţei care a realizat o astfel de performanţă.

Le Gavroche a fost primul restaurant din Regatul Unit care a obţinut o stea Michelin, în 1974. A primit alte două, apoi trei în 1982. În prezent, deţine două stele Michelin. Este condus de nepotul lui Michel Roux şi fiul lui Albert Roux, chef Michel Roux Jr, care a participat la mai multe emisiuni culinare la televiziunea britanică.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

Din 1983, Michel Roux a publicat zeci de cărţi care s-au vândut în peste două milioane de exemplare. El a lansat, împreună cu fratele său, "Roux Scholarship", celebru concurs culinar în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.