Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori de către români a încetat din viaţă / VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul britanic John Mahoney, care l-a interpretat pe Martin Crane în sitcomul "Frasier", a murit la vârsta de 77 de ani, anunţă BBC. El a murit duminică într-un azil din Chicago. Mahoney a avut o remarcabilă carieră în teatru, câştigând un premiu Tony, şi a avut mai multe apariţii în filme de televiziune.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

Publicul îşi va aminti cu plăcere de interpretarea din "Frasier", care a fost difuzat în 11 sezoane din 1993 până în 2004. John Mahoney a câştigat în 2000 premiul Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild) pentru rol, şi a fost nominalizat la două premii Emmy şi două Globuri de Aur. Mahoney s-a născut în oraşul Blackpool, unde mama sa care era însărcinată a fost evacuată pentru a scăpa de raidurile naziştilor.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

Ca adolescent s-a mutat în Statele Unite, a fost în armată trei ani, iar în anii 1940 a devenit actor profesionist, după ce actorii John Malkovich şi Gary Sinise l-au invitat să se alăture Steppenwolf Theatre Company. A rămas membru al companiei timp de 39 de ani. "A fost o mare plăcere să-l cunosc şi să lucrez cu el", a scris Gary Sinise pe Twitter.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu va fi AUDIAT: 'Sunt câteva puncte de interes'

Steppenwolf Theatre Company a anunţat că Mahoney a murit "din cauza unor complicaţii, el fiind bolnav de cancer". În 2004, într-un interviu pentru Chicago Tribune, el spunea că preferă teatrul televiziunii: "Nu-mi pasă dacă nu voi mai fi în faţa unei camere vreodată". Şi-a împrumutat de asemenea vocea pentru mai multe proiecte animate, inclusiv pentru "Atlantis: The Lost Empire", "The Iron Giant" şi "Antz", conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.