Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai vocali lideri ai PMP dă de pământ cu Klaus Iohannis: 'Ar fi tragic! Preşedintele s-ar descalifica, dacă nu va promulga legea'

klaus iohannis

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, iniţiator al legii care vizează interzicerea în şcoli a prozelitismului pe baza criteriilor de sex şi de gen, adoptată miercuri în Senat, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis "s-ar descalifica din punct de vedere al credibilităţii insurmontabil", dacă nu va promulga acest act normativ.

"Am lecturat absolut consternat în presă ştirea potrivit căreia preşedintele României, Klaus Iohannis, nu este de acord cu prevederile proiectului nostru de lege, adoptat de Senat, şi că şeful statului nu va promulga legea atunci când aceasta va ajunge la Administraţia Prezidenţială. Ar fi tragic pentru România şi dramatic pentru viitorul creştin, moral, educativ, al valorilor identitare în care considerăm că se cuvine să se dezvolte cultural şi spiritual copiii noştri. Iar preşedintele s-ar descalifica din punct de vedere al credibilităţii insurmontabil", scrie miercuri Paşcan pe pagina de Facebook.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Iniţiatorii, parlamentari PMP, propun interzicerea în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, a activităţilor care încalcă normele de moralitate, care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, precum şi a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

De asemenea, propun interzicerea activităţilor de natură politică, prozelitismul religios, prozelitismul pe baza criteriului de sex, astfel cum este definit în Legea privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, prozelitismul pe baza criteriului de gen.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează, potrivit proiectului de act normativ, cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei, urmând ca ofiţerii sau agenţii de poliţie din cadrul MAI să fie cei care constată şi aplică amenzile contravenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.