Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre șefii serviciilor secrete din Germania lansează un AVERTISMENT: 'Rusia e un PERICOL pentru securitatea Europei'

armata soldati razboi militari

Rusia ar trebui văzută mai degrabă ca un 'pericol potenţial', decât un partener în construirea securităţii europene, a declarat directorul serviciului german de informaţii externe BND, Bruno Kahl, remarcând că amplele exerciţii militare Zapad, desfăşurate în septembrie de Rusia, au arătat un nivel ridicat alarmant al modernizării forţelor armate ale Moscovei, transmite miercuri Reuters.

Cu ocazia unui eveniment găzduit luni, la Munchen, de Fundaţia Hanns Seidel, şeful BND a subliniat că este important pentru Germania, pentru NATO şi pentru Uniunea Europeană să monitorizeze îndeaproape dezvoltarea militară a Rusiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

Exerciţiile Zapad ('Occident' în limba rusă) au arătat că Rusia este 'foarte, foarte aproape' de atingerea ţintei de modernizare a 70% din forţele sale armate până în anul 2020, a mai afirmat Kahl, potrivit înregistrării audio a discursului, la care Reuters a avut acces.

'Trebuie să rămânem vigilenţi. Pacea în Europa nu mai este un fapt garantat', a subliniat Bruno Kahl, atenţionând că obiectivul Rusiei include 'slăbirea UE, respingerea SUA şi în special crearea unor disensiuni între cele două'. 'Aceasta înseamnă (că), în loc să avem un partener pentru securitatea europeană, avem în Rusia un potenţial pericol', a adăugat el.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Potrivit şefului BND, preşedintele rus Vladimir Putin este decis să împiedice răspândirea valorilor europene spre est, spre Ucraina, care, la fel ca Georgia, nu are nicio şansă de a deveni membru al NATO atât timp cât 'viziunea lui Putin despre lume predomină la Moscova'.

Pentru securitatea Germaniei, ameninţarea a crescut prin instalarea de către Rusia a unor rachete cu rază scurtă în enclava Kaliningrad, a mai arătat directorul BND.

Citește și: Decizie finală în procesul dintre Loredana Groza și Gabi Luncă: Cine a avut câștig de cauză

'Jucătorul global Rusia a revenit. Va rămâne o putere inconfortabilă, iar Occidentul trebuie să privească acest lucru cu realism', a spus Kahl, considerând totuşi important să fie menţinut un anumit dialog cu Moscova, în pofida acţiunilor de forţă ale acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.