Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre fiii fostului lider libian Gaddafi a fost răpit în Liban

Unul dintre fii fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost răpit vineri în Liban de un grup înarmat, a făcut cunoscut o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP. 

"Hannibal Gaddafi, care se află în Liban, a fost răpit vineri de un grup înarmat", a declarat această sursă fără să ofere alte detalii legate de autori sau circumstanţele răpirii. 

A fost lansată o anchetă, a adăugat această sursă. 

Născut în 1975, Hannibal, care în cursul dictaturii tatălui său a avut o serie de probleme cu justiţia europeană, este căsătorit cu o libaneză. 

Hannibal a apărut vineri seară într-o înregistrare video difuzată de canalul libanez particular Al Jadid, în care afirma că "se simte bine". Provenienţa şi data înregistrării nu au fost precizate. 

În această înregistrare, Hannibal Gaddafi lansează un apel "tuturor celor care deţin probe legate de dosarul lui Musa al-Sadr să le prezinte fără întârziere", făcând referire la filosoful şi liderul religios şiit libanez care a dispărut în Libia în 1978. Ulterior, comunitatea şiită libaneză l-a acuzat constant de dispariţia acestuia pe fostul lider libian Muammar Gaddafi. 

Agenţia naţională de informaţii ANI a afirmat, la rândul său, că răpitorii cer "informaţii despre Musa al-Sadr", adăugând că Hannibal a fost răpit în regiunea Bekaa, în estul Libanului, unul dintre bastioanele Hezbollahului şiit libanez. 

După răsturnarea de la putere a colonelului Gaddafi în 2011, unii dintre fii acestuia, ca Hannibal, Muhammad, fiica sa Aisha şi soţia lui, Safia, s-au refugiat iniţial în Algeria, reaminteşte AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.