Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre marii artiști ai lumii a fost răpus de COVID-19

Manuel Salinas

Pictorul spaniol Manuel Salinas, punct de reper al artei abstracte care a expus în numeroase ţări ale lumii printre care şi România, a murit sâmbătă la Sevilla la vârsta de 80 de ani de complicaţii asociate bolii COVID-19, au informat EFE surse apropiate familiei artisului.

Născut la Sevilla în 1940, Salinas a fost un pionier autodidact al artei abstracte; din 1962, el a realizat peste 80 de expoziţii internaţionale în ţări ca Mexic, Columbia, Venezuela, Portugalia, SUA, Japonia, India, Germania, Franţa, Bulgaria, Suedia, Maroc sau România, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Opera sa face parte din colecţii prestigioase în Spania precum cea de la Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Fundación la Caixa, Banco de Espańa, BBVA şi Centro Andaluz de Arte Contemporaneo; sau Colecţia Avianca din Columbia.

Manuel Salinas a fost recompensat cu numeroase distincţii, precum Medalia de aur a oraşului Sevilla din 2016, an în care a fost numit academician în cadrul prestigioasei Real Academia de Bellas Artes Santa Isabel de Hungría.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

Afişul prezentând deschiderea sezonului coridelor la arena Real Maestranza din Sevilia din 2009, sau reprezentarea lui Iisus la procesiunea Veronica de la Hermandad del Valle din 2012, din acelaşi oraş, sunt câteva din ultimele sale opere.

"Tristeţe provocată de pandemia care distruge totul", a deplâns preşedintele regiunii Andaluzia, Juan Manuel Moreno, în condoleanţele sale exprimate familiei artistului.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.