Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre organizatorii atentatelor din Bali a fost arestat după 18 ani

Indonezia
Indonezia

Poliţia indoneziană a arestat un lider important al organizaţiei islamiste Jemaah Islamiyah (JI), afiliată Al-Qaida, care era căutat pentru rolul său în atentatele din 2002 din Bali, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei, informează AFP potrivit Agerpres.

Dat în căutare de 18 ani, Zulkarnaen, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat joi în Lampung, pe insula Sumatra, a precizat purtătorul de cuvânt Argo Yuwono.

Zulkarnaen "este acum interogat" şi percheziţii au loc la domiciliul lui. "El era şeful militar al Jemaah Islamiyah în momentul atentatelor" soldate cu 202 de morţi, a adăugat Argo Yuwono.

Celula pe care o conducea Zulkarnaen este suspectată că a organizat şi atentatul sinucigaş împotriva hotelului Marriott din Jakarta, soldat cu 12 morţi în 2003.

El era fugarul cel mai căutat în Indonezia şi era singurul indonezian de pe lista SUA a persoanelor date în căutare. Washingtonul promitea o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea lui.

Veteran al războiului din Afganistan, Zulkarnaen a înfiinţat în cadrul JI o unitate specială pentru organizarea de atentate. Această unitate avea drept misiune şi amplificarea tensiunilor etnice şi religioase în insulele Sulawesi sau Moluce, în care au murit mii de persoane între 1998 şi 2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.