Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre pretendenții la funcția de premier în Marea Britanie cere interzicerea lui Putin la summitul G20: Nu are loc la masă dacă nu opreşte războiul

g20 indonezia

Rishi Sunak, unul dintre cei doi candidaţi la şefia Partidului Conservator britanic şi la funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, i-a cerut G20 să interzică participarea preşedintelui rus Vladimir Putin la summiturile sale până când Rusia opreşte războiul contra Ucrainei, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping au fost invitaţi să participe la summitul G20 găzduit de insula indoneziană Bali în luna noiembrie.

''Partenerii şi aliaţii noştri din G20 au responsabilitatea comună de a se opune comportamentului odios al lui Putin. A sta în jurul unei mese cu el nu este suficient de bine atunci când el se face vinovat pentru copii care sunt ucişi în timp ce dorm în paturile lor'', a declarat un purtător de cuvânt al lui Sunak.

''Trebuie să-i trimitem lui Putin mesajul ferm că el nu are loc la masă dacă nu opreşte războiul său ilegal din Ucraina'', a adăugat acesta.

În calitate de preşedinte al G20 în acest an, Indonezia este supusă presiunilor occidentale pentru a retrage invitaţia adresată liderului de la Kremlin.

Indonezia l-a invitat la summitul din Bali şi pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.