Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre teroristii kamikaze avea bilet la meciul Franta – Germania

stade de france

Potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, care citeaza marturia unuia dintre agentii de paza ai arenei Stade de France, cel care vineri seara a gazduit partida amicala de fotbal Franta – Germania (2-0), unul dintre atacatorii sinucigasi ar fi avut un bilet de intrare la meci.

Vezi și: Ce spune șeful Cultului Musulman din România despre atentatele de la Paris

Acesta ar fi fost blocat la portile de acces, dupa 15 minute de la inceperea meciului test, dupa ce s-au declansat senzorii de alarma de la instalatiile de detectare a metalelor. In cateva secunde, teroristul s-a panicat si, in invalmaseala creata de fortele de securitate ale stadionului, el ar fi apasat detonatorul, sarind in aer.

In momentul producerii deflagratiei, in arena se aflau circa 80.000 de oameni, iar la una dintre loje era prezent insusi presedintele Frantei, Fracois Hollande. Agentul de paza, care nu si-a declinat identitatea, acceptand sa fie citat drept “Zouheir”, recunoaste ca nu a fost de fata la acest incident, el ocupand un dispozitiv aflat in preajma tunelului de acces la vestiare, dar a fost informat de incident de catre niste colegi care se aflau la poarta de intrare in arena.

Marturia lui  ”Zouheir” este insa confirmata de un ofiter de politie francez, care spune ca teroristul a incercat sa patrunda in stadion cu o bomba avuta asupra sa, dar ca a detonat incarcatura dupa o busculada cu agentii de paza mortale. Avem de-a face astfel cu explozia care s-a auzit in stadion, in minutul 17 al meciului amical Franta – Germania. Aproximativ trei minute mai tarziu, un alt terorist kamikaze s-a aruncat in aer in afara stadionului. Un al treilea atacator sinucigas a detonat o bomba in apropiere de un McDonald’s.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.