Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. DOCUMENT: DNA cere din nou arestarea lui Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc

Procurorii DNA cer din nou arestarea preventiva a deputatului Viorel Hrebenciuc, potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Aceasta ar fi o completare la cererea initiala de arestare preventiva trimisa de saptamana in cazul retrocedarilor. Noua cerere este formulata ca urmare a punerii sub urmarire penala a lui Viorel Hrebenciuc, luni intr-un nou dosar de trafic de influenta.

"Având în vedere că a rezultat suspiciunea săvârşirii de noi infracţiuni de către Hrebenciuc Viorel, în completare la solicitarea transmisă în data de 17 octombrie 2014 privind sesizarea ministrului Justiţiei pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor ADAM IOAN şi HREBENCIUC VIOREL (vezi comunicat nr. 1474 din data de 17 octombrie 2014), procurorul şef al D.N.A a trimis procurorului general al României ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale faţă de deputatul Hrebenciuc Viorel emisă în data de 20.10 2014 în acest nou dosar penal.
Transmiterea noului document este justificată prin aceea că, la momentul întocmirii referatului de încuviinţare a arestării preventive a inculpatului Viorel Hrebenciuc, nu a fost cunoscut procurorilor D.N.A. noua împrejurare, iar aceasta este considerată esenţială pentru soluţionarea cererii înaintate la data de 17 octombrie 2014 către Camera Deputaţilor", se arata in comunicatul DNA.

Cererea a fost inaintata Comisiei Juridice.

" Săptămîna viitoate vom discuta o nouă oridine de zi. (...) A venit un nou dosar. Am citit doar cererea făcută de ministrul Justiției. E dosarul de trafic de influență. În trei zile comisia este obligată să facă raportul, eu am trimis acum dosarul către Comsia Juridică. După ce vine raportul în cinci zile sunt obligat să îl pun pe Ordinea de zi. În dosarul  în care este stabilit deja și în care colegii mei de la Comisia Juridică citesc dosarul (n.r. retrocedarilor) deja aștept până miercuri noapte raportul", a spus Zgonea.

Comisia Juridica va da un singur raport privind arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc, aceasta noua cerere venind doar ca o completare la prima.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.