Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. Soţia ministrului Ciamba, în cărţi pentru funcţia de consul la Salonic. MAE infirmă

george ciamba

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe infirmă faptul că Adriana Ciamba va prelua funcţia de consul general la Salonic, deşi postul a fost eliberat.

Ştirea iniţială:

Pe final de mandat al Guvernului Dăncilă, apar mişcările de trupe în Ministerul de Externe. După ce purtătorul de cuvânt al Guvernului, fostul jurnalist Nelu Barbu, a fost numit consul general al României la Shanghai (China), mutări importante vizează Grecia, în prim-plan fiind soţia ministrului George Ciamba.

Comisiile reunite de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat în luna septembrie aviz favorabil, în unanimitate, numirii lui George Ciamba în funcţia de ambasador al României în Republica Elenă. George Ciamba a fost mai ocupat postul de ambasador în Grecia şi, deşi nu este o practică obişnuită, acesta urmează să revină la Atena. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a fost numit în 2005 ambasador în Grecia şi a fost "uitat" timp de şapte ani la post, din nou o practică neobişnuită în contextul mandatelor de patru ani ale ambasadorilor.

Soţia ministrului, Adriana Ciamba, este consul general al României la Istanbul. Potrivit unor surse politice, aceasta urmează să preia funcţia de consul general al României la Salonic. Astfel, George Ciamba, din postura de ambasador în Grecia, va fi superiorul pe spaţiu al soţiei sale, situaţie care generează o incompatibilitate flagrantă.

Funcţia de consul general al României la Istanbul va fi preluată de o persoană din afara MAE, iar actualul consul de la Salonic, Sabina-Mădălina Șomăcescu, va fi mutată la Toronto, în Canada. Potrivit unor surse din cadrul MAE, la consultatul general de la Salonic, în mandatul lui Şomăcescu, au fost descoperite nereguli grave, însă sesizarea Parchetului a fost blocată în ultimul moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.