Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPS înființează o nouă companie pentru servicii de livrare cu drone

UPS înființează o nouă companie, care se va numi UPS Flight Forward Inc. și se va concentra pe dezvoltarea și exploatarea sistemelor de aviație fără pilot, firma solicitând certificarea Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) pentru servicii de livrare cu drone, informează compania, potrivit Mediafax.

Noua companie ar putea primi certificarea Part 135 chiar din acest an, ceea ce va consolida poziția UPS ca una dintre primele companii certificate din SUA ce derulează operațiuni comerciale cu drone. După ce va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward va deveni una dintre primele companii certificate din SUA ce efectuează zboruri de rutină cu drone. Această certificare reglementează derularea de zboruri cu drone care depășesc raza vizuală a unui operator și a zborurilor de zi sau noapte. Astfel de zboruri sunt restricționate în Statele Unite și primesc aprobare doar în situații speciale.

Spre deosebire de certificările FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrală Part 135 a FAA, care reglementează din punct de vedere legal o companie ca operator de transport și operator aerian certificat.

Citește și: Vești PROASTE de la meteorologi - ploi în toată țara! Până când va ține vremea rea

În prezent, UPS operează servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutină care implică transportul de produse medicale în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livrează probe medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, suplimentând astfel serviciile de livrare la sol. UPS intenționează să extindă serviciul de livrare cu drone și în cadrul altor spitale și unități medicale.

UPS oferă o gamă largă de soluții, inclusiv transportul de colete mici și mărfuri cargo, facilitarea comerțului internațional și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.