Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Delta devine extrem de periculos - Hotelurile din Cancun sunt evacuate

Uraganul Florence

Staţiunea mexicană Cancun a ordonat marţi evacuarea hotelurilor situate în zona de ţărm în cadrul măsurilor de pregătirile pentru sosirea Delta, prognozat să lovească regiunea în cursul nopţii cu intensitatea unei furtuni ''extrem de periculoasă'', de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Uraganul Delta se află la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Grand Cayman, cea mai mare dintre insulele Cayman, fiind însoţit de viteze maxime ale vântului de 215 km/h, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

''Delta continuă să crească rapid în intensitate'', a anunţat NHC, avertizând că furtuna va fi ''extrem de periculoasă'' când va atinge zona de uscat.

Mai multe zone de coastă din Cuba au fost evacuate.

Citește și: Liviu Pleșoianu pune tunurile pe Raed Arafat: Aștept ieșirile dvs. publice în care, cu aplomb egal, să spuneți că vă opuneți desfășurării alegerilor în 6 decembrie

Potrivit prognozelor, Delta va slăbi din intensitate deasupra Peninsulei Yucatan din Mexic urmând să se intensifice din nou în Golful Mexic.

Autorităţile au ordonat evacuarea zonei cu hoteluri de pe coasta Cancun şi au deschis un centru pentru primirea eventualilor sinistraţi.

Furtuna Delta a crescut în intensitate ajungând la nivelul de uragan de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson, a anunţat marţi NHC.

Uraganul Delta, a 25-a furtună importantă formată în acest an în Oceanul Atlantic, se îndreaptă spre Golful Mexic şi se prognozează că va lovi săptămâna aceasta zonele de pe coasta americană, a anunţat anterior NHC. Potrivit prognozelor, furtuna va aduce ploi abundente în Peninsula Yucatan din Mexic şi se va îndrepta spre Golful Mexic înainte de a atinge zona de uscat, între Louisiana şi Florida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.