Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Florence creează panică în Carolina de Nord

Uraganul Florence

Guvernatorul din Carolina de Nord a declarat vineri că uraganul Florence este pe cale să devasteze acest stat sud-est american unde a atins uscatul în zori, aducând vânturi violente, ploi torenţiale şi provocând primele inundaţii.

"Furtuna ne distruge statul", a deplâns guvernatorul Roy Cooper într-o conferinţă de presă. "Suntem foarte îngrijoraţi că localităţi întregi ar putea fi distruse", a adăugat el, citat de France Presse preluată de agerpres.

Deocamdată nu a fost raportat niciun deces, dar pompierii se tem că doi oameni îşi vor fi pierdut viaţa atunci când un copac s-a prăbuşit peste casa lor. ''Nu pot confirma, dar aceasta este foarte probabil'', a spus şeful pompierilor din Wilmington.

"Ne confruntăm cu mai multe ameninţări", a continuat guvernatorul citând apele oceanelor în creştere şi râurile umflate de uragan, combinate cu ploi abundente. Ploi de această intensitate nu se întâmplă ''decât o dată la o mie de ani'', a spus Roy Cooper.

Râul Neuse a crescut trei metri peste nivelul obişnuit, iar nivelul "va creşte timp de mai multe zile", a informat guvernatorul.

Aproximativ o jumătate de milion de persoane sunt deja fără curent electric în Carolina de Nord, care numără aproximativ 10 milioane de locuitori, potrivit lui Roy Cooper. "Acest număr creşte în timp ce vorbim", a adăugat el.

"Salvatorii lucrează în condiţii dificile, care se vor înrăutăţi astăzi", a prevenit oficialul.

Aproximativ 20.000 de oameni s-au refugiat în mai mult de 150 de adăposturi, potrivit guvernatorului.

Uraganul Florence va reprezenta o "ameninţare majoră" pentru încă 24-36 de ore, mai ales din cauza riscului grav de inundaţii, a avertizat vineri Agenţia Federală americană pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.