Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Ian a lovit Cuba - Întreaga țară a fost cufundată în întuneric

Operation World
Cuba

Cuba a fost cufundată în întuneric marţi seară din cauza unei întreruperi generale a curentului electric ca urmare a pagubelor provocate reţelei sale de electricitate de către uraganul Ian, a anunţat compania de stat de electricitate Union Electrica, potrivit AFP.

Ţara este "fără serviciu electric", a scris compania pe Twitter, explicând această pană de curent generalizată prin trecerea uraganului de categoria 3 care a devastat vestul insulei, fără a face victime, înainte de a se îndrepta spre Florida.

"În prezent nu există niciun serviciu de energie electrică în ţară", a declarat Lazaro Guerra, directorul tehnic al Union Electrica, pentru televiziunea cubaneză.

Ministerul Energiei şi Minelor a declarat că este vorba despre o "situaţie excepţională", a cărei soluţie "necesită o mare precizie", şi că serviciul de energie electrică va fi restabilit treptat.

Doar puţinii locuitori care dispuneau de un generator pe benzină acasă sau la birou au avut acces la electricitate în această ţară de 11,2 milioane de locuitori.

În timp ce efectele uraganului încă se simţeau pe coastă, în timpul nopţii, locuitorii s-au plimbat pe străzi ghidaţi de telefoanele mobile, iar unele case erau luminate de lumânări sau lanterne.

Ian a lovit puternic Pinar del Rio, cea mai vestică provincie a insulei, la primele ore ale dimineţii, provocând importante pagube materiale, precum şi în oraşele din apropiere Artemisa şi Havana, unde trăiesc 2,1 milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.