Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Irma a ucis cel puţin 72 de oameni în Florida

uragan irma

Uraganul Irma, care a devastat Florida pe 10 septembrie, a ucis cel puţin 72 de oameni în acest stat situat în sudul Statelor Unite, potrivit unui nou bilanţ stabilit marţi pe baza a diverse date difuzate de către autorităţile locale, relatează AFP, conform news.ro.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor pentru situaţii de urgenţă de la nivelul statului, Alberto Moscoso, a comunicat marţi AFP un bilanţ oficial de 54 de morţi.

Acest bilanţ nu include cele opt victime înregistrate până în prezent în arhipelagul Keys şi nici pe cele din azilul de bătrâni de lângă Miami, unde zece persoane în vârstă au decedat din cauza lipsei electricităţii.

Arhipelagul Keys este cea mai afectată parte a Floridei de Irma, unde s-au înregistrat rafale de vânt de până la 216 killometri pe oră.

Comitatul Monroe, din care fac parte Keys, nu a transmis vreun bilanţ oficial serviciului pentru situaţii de urgenţă al Floridei, dar a anunţat pe contul de Twitter că a înregistrat opt decese legate de trecerea uraganului.

Victimele au decedat în principal înecate, unele din cauza unor traumatisme în urma unor accidente de circulaţie şi de intoxicare cu monoxid de carbon, o dramă frecventă atunci când sunt folosite generatoare electrice de interior.

Irma a ucis de asemenea 40 de persoane în Caraibe. Bilanţul său este de cel puţin 112 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.