Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urangutani educaţi la 'şcoala din pădure', eliberaţi într-o rezervaţie din Indonezia

Indonezia
Indonezia

Două femele de urangutan care au fost în trecut capturate şi domesticite de localnicii din Aceh au fost eliberate într-o rezervaţie din Indonezia după ce au fost reeducate în vederea reintroducerii lor în natură participând la cursurile oferite de "şcoala din pădure", informează AFP potrivit Agerpres.

Un urangutan tânăr aruncă o ultimă privire spre salvatorii săi, apoi se urcă pe cuşcă şi se face nevăzut printre copaci, balansându-se de pe un braţ pe altul în jungla din insula indoneziană Sumatra.

Elaine, o primată în vârstă de cinci ani cu blana de culoarea scorţişoarei, este unul dintre cei doi urangutani eliberaţi săptămâna aceasta într-o rezervaţie naturală din Indonezia, după ce a petrecut aproape doi ani în ''şcoala din pădure'', unde a învăţat să se adapteze la viaţa în sălbăticie.

Cele două femele au fost capturate într-un sat din provincia Aceh (Sumatra), unde fuseseră domesticite de localnici.

Ele se alătură astfel celor aproape 120 de exemplare eliberate în rezervaţie, potrivit agenţiei pentru protecţia resurselor naturale din Aceh.

Reintroducerea lor în sălbăticie oferă o rară rază de speranţă pentru viitorul acestei specii aflată pe cale de dispariţie, al cărei habitat natural se diminuează rapid ca urmare a exploatării pădurilor pentru lemn, a activităţilor miniere şi a celor de obţinere a uleiului de palmier.

O serie de atacuri comise împotriva urangutanilor de vânători şi de fermieri au fost semnalate recent, notează AFP.

Pentru agricultori, aceste primate reprezintă un animal dăunător, care provoacă pagube culturilor, iar braconierii le capturează pentru a le vinde celor care doresc să le transforme în animale de companie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.