Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urare de 'succes' adresată liderului din Myanmar Suu Kyi înainte de a apărea la CIJ, postată 'din greşeală'

Israel flag

Ministerul de Externe israelian a declarat joi că o postare pe Twitter a ambasadorului Israelului la Yangon urându-i liderului din Myanmar Aung San Suu Kyi "succes" înaintea de a apărea la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a fost făcută din greşeală şi corectată imediat, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Suu Kyi se va duce la cea mai înaltă instanţă judiciară a Naţiunilor Unite luna viitoare unde ea se va confrunta cu acuzaţia de genocid după ce Gambia a depus o plângere la CIJ în acest sens.

"Tweetul ambasadorului a fost din greşeală şi l-a corectat imediat", a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Ziarul israelian Haaretz a relatat că în acest tweet, care a fost de atunci şters, ambasadorul Ronen Gilor i-a urat lui Suu Kyi "succes" şi "încurajare pentru o bună decizie" la CIJ luna viitoare, unde se va confrunta cu o acuzaţie de genocid legată de represiunea din 2017 asupra minorităţii rohingya.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban

"Israelul condamnă vehement actele îngrozitoare comise împotriva populaţiei rohingya în statul Rakhine", a precizat Ministerul de Externe.

Anchetatorii ONU au acuzat armata din Myanmar (fostă Birmania n.r.) că a comis ucideri în masă şi alte atrocităţi împotriva musulmanilor rohingya cu "intenţia de genocid" în timpul unei campanii din 2017 care a forţat peste 730.000 de persoane să treacă graniţa în Bangladesh.

O misiune independentă asupra faptelor a constatat că au fost violate femei şi copii de bande de soldaţi, devastate sate şi oameni arşi de vii în casele lor în timpul ofensivei din statul de coastă Rakhine.

Atât armata, cât şi guvernul au respins vehement constatările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.