Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticat public de Ludovic Orban, Marcel Vela revine cu precizări: 'Mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Marcel Vela Orban Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmă, joi, că dintre declaraţiile sale au fost scoase din context, iar mesajul a fost transmis trunchiat când s-a referit la limita teritorial-administrativă şi picnicuri.

Marcel Vela făcut, joi, câteva precizări pe pagina sa de Facebook, în legătură cu răspunsurile pe care le-a oferit cu privire la unele întrebări punctuale pe care le-a primit.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

”Pentru că îmi doresc să fiţi informaţi, şi pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări. Pentru o bună informare, vă recomand să ascultaţi cu atenţie răspunsurile mele pentru situaţiile specifice, ale persoanelor care mi-au adresat întrebări”, a scris Vela pe Facebook.

Acesta a reluat întrebările şi răspunsurile pe care le-a oferit, la întrebări legate de limita administrativ-teritorială şi picnicuri.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

”Întrebare 1: Prin părăsirea localităţii se înţelege limita de municipiu sau limita de judeţ? Vă mulţumesc!

Răspuns: Vreau să vă spun că au fost discuţii cu privire la ce înseamnă această limită şi există foarte multe zone, inclusiv Bucureştiul care este foarte legat de judeţul Ilfov. De exemplu, sunt mulţi cetăţeni din judeţul Ilfov care locuiesc în Bucureşti sau mullţi bucureşteni care sunt în Bucureşti, lucrează aici dar şi-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureştiului, care ţine din punct de vedere teritorial administrativ de judeţul Ilfov. Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun aşa, lucru care se întâlneşte nu doar in Bucuresti, ci şi în Cluj, în Timişoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca şi zonă metropolitană şi, în acest context, am decis următorul lucru: puteţi sa mergeţi, să parasiti localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judet, aşadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane şi, în cosecinţă, nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’

Întrebare 2: Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieşim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie sa ieşim în spaţii unde putem păstra distanţarea, decât în parcuri! Aştept un răspuns din partea dumneavoastră!!

"Puteţi merge începand cu 15 mai unde doriţi dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANŢELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi, evident, să indepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală, să vă spălaţi des pe mâini şi SĂ FACEŢI TOT CE AŢI FĂCUT ŞI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”, a mai postat Vela pe Facebook.

Citește și: Orban în contre cu Vela în privința stării de alertă din 15 mai: ‘Decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență’

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Craiova, de ce mesajul ministrului de Interne referitor la părăsirea localităţii este diferit de al preşedintelui Klaus Iohannis şi a afirmat că sunt mai multe variante luate în calcul, dar nu comentează declaraţii ale colegilor săi.

În fiecare miercuri seară, Vela a promis că răspunde unor întrebări pe care le primeşte pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Miercuri seară, Marcel Vela a afirmat că, după 15 mai, oamenii vor putea ieşi din localitate, "fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ", şi nu vor mai avea nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere.

"Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa", explică Vela.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.