Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

URGENȚĂ NAȚIONALĂ Donald Trump anunță că scoate ARMATA ca să apere granița cu Mexicul: Caravana cu migranți se apropie de frontieră

migranti america

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că va "scoate armata" pentru a apăra graniţa SUA, pe măsură ce o caravană cu mii de migranţi central-americani se apropie de frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, relatează Reuters.

"Scot armata pentru această Urgenţă Naţională. Vor fi opriţi!" - a asigurat Trump într-un mesaj pe Twitter, transmite agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce indemnizație de merit primește Draga Olteanu Matei, lunar, de la stat

Casa Albă şi Pentagonul nu au comentat deocamdată în legătură cu o eventuală desfăşurare sau o urgenţă naţională, notează Reuters.

Luni, Trump a anunţat că a alertat "Gărzile de frontieră şi Armata" în legătură cu "urgenţa naţională" reprezentată de caravana de migranţi, dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a menţionat ulterior că ministerului apărării nu i s-a solicitat ajutor suplimentar.

Citește și: Victor Ponta, mesaj fulger pe tema pensiilor speciale-Ce vrea din partea lui Klaus Iohannis și a Guvernului de Ziua Armatei

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, Donald Trump a promis că va construi un zid la graniţa sudică, între SUA şi Mexic, dar fondurile pentru ca probabil cea mai celebră promisiune de campanie a preşedintelui republican să fie pusă în practică încă nu s-au materializat.

În aprilie a.c., nemulţumit de această lipsă de progres, Trump a ordonat Gărzii naţionale să ajute la securizarea frontierei în patru state din sud-vest, iar în prezent 2100 de membri ai Gărzilor naţionale sunt desfăşuraţi pe linia de graniţă în Texas, New Mexico, Arizona şi California.

Citește și: Cine e, de fapt, omul pe care Viorica Dăncilă l-a anunțat, joi, ca viitor ministru – Ce profesie are .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.