Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urgie în Neamţ: Persoane evacuate, gospodării şi drumuri inundate, localităţi fără energie electrică

furtuna

După ore întregi în care s-au aflat sub cod roșu de ploi torențiale, mai multe localități din județul Neamț sunt rupte de lume: zeci de oameni au fost evacuați din locuințele inundate, mii de de case sunt fără curent electric și au fost blocate drumuri din cauza aluviunilor.

În timpul nopții de miercuri spre joi, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase cod roșu, peste 4.200 de abonați din localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Traian, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina și Cuejdiu au rămas fără energie electrică. Joi dimineața, erau aproape 7.000 de consumatori nealimentați cu energie electrică în localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca.

Reprezentanții ISU Neamț au chemat pompieri de acasă pentru a face față zecilor de intervenții care au avut loc din cauza fenimenelor meteorologice periculoase.

În localitățile Piatra Neamț, Roman, Căciulești, Girov, Grumăzești, Petricani, Sagna, Bodești, Valea Seacă, Negrești, Petru Vodă, Bălțătești Gherăești, Oșlobeni, Dobreni, Gâdinți, Topoliceni, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe locuințe inundate, precum și dintr-o fermă de animale din Girov și din curtea unui operator economic din Dobreni.

Din cauza inundațiilor au fost evacuate patru persoane (trei adulți și un copil) din gospodării din localitatea Valea Seacă, comuna Bălțătești.

Din localitatea Sagna au fost evacuate trei persoane (o mamă cu doi copii).

Joi dimineața, DN 15, Poiana Teiului – Toplița. DN 15 D în localitatea Crăiești din comuna Bozieni erau blocate Sunt blocate și DJ 156 A Girov – Roznov, DJ 155 F Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.