Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Uriaşii din Catalonia` vor porni în paradă pe străzile din Timișoara

Uriasii din Catalonia

”Uriaşii din Catalonia” (Spania), nişte păpuşi gigantice faimoase, vor porni în paradă pe străzile din centrul oraşului Timişoara, în cadrul Festivalului Viva la Strada, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Merlin”. Nu vor lipsi nici spectacolele pentru copii.

Festivalul Viva la Strada va avea loc în perioada 1-4 iunie, conform News.ro.

Adifolk împreună cu Via Rumania Cultură, prin Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş prezintă evenimentul cultural ”Uriaşii din Catalonia” (Spania), în cadrul proiectului Teatrului Merlin „Viva la Stradă”.

În prima zi de festival, în 1 iunie, între orele 17.00 şi 19.00 va avea loc spectacolul ”Uriaşii din Parets del Valles” (Marcel, un arhitect din Barcelona, ​​ o cunoaşte pe domnişoara Elisenda şi se îndrăgosteşte, urmând o interesantă poveste cu personaje spectaculoase: Lucifer, Cocoşul Zidurilor, Fiară de foc şi Ceaţă de Diavoli).

În 2 iunie, între orele 19.00 şi 21.00 - spectacolul ”Uriaşii G.C. Garrigues din LLeida (Anastasi şi Albă sunt un cuplu de regi ce poartă numele protectorului oraşului Lleida şi care au ajuns cunoscuţi în Franţa, Germania, Polonia, Suedia şi Columbia, iar astăzi în Timişoara).

În 3 iunie, între orele 19.00 şi 21.00 - spectacolul ”Uriaşii Elis Veguers de Montblanc (Primii Veguers de Montblanc, Pere Berenguer de Vilafranca şi soţia sa Arsenda, sunt un exponent al trecutului Montblancului medieval, care, pe lângă cei trei fii, au mai avut şi o fiica, pe nume Arsenda).

În 4 iunie, între orele 19.00 şi 21.00 - spectacolul ”Uriaşii din LLoret de Mar (Căpitanul Parés, Blanca Aurora şi Constantí Ribalaigua sunt giganţii din Lloret de Mar şi reprezintă personaje care au existat cu ani în urmă şi care au rămas în memoria populaţiei).

ADIFOLK, recunoscut de UNESCO, se dedică promovării culturii populare catalane, iar Capgròs va fi reprezentantul Adifolk şi ambasadorul culturii tradiţionale la Timişoara, în toate cele patru zile de parade, fiind însoţit de formaţia muzicală tradiţională din Catalonia, Caldes de Malavella.

”Uriaşii din Catalonia” au mai fost la Timişoara în anul 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.