Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Urma', debutul în regia de lungmetraj al lui Dorian Boguță, în premieră mondială la Namur

mediafax.ro
film

"Urma", debutul în regia de lungmetraj al actorului Dorian Boguță, are premiera mondială luni seară, la Festivalul Internațional de Film Francofon (FIFF) de la Namur, Belgia, potrivit Mediafax.

Pe covorul roșu, la proiecția de gală, vor fi prezenți Dorian Boguță, alături de actorii Mădălina Ghenea, Marin Grigore, Irina Rădulescu și producătoarea Oana Giurgiu.

"Urma/ Legacy/ La trace" a fost selecționat în competiția dedicată autorilor aflați la primul lungmetraj, la cea de-a 34-a ediție a unui festival cu tradiție. FIFF Namur are loc între 27 septembrie și 4 octombrie, iar președintele juriului este renumitul cineast francez André Téchiné.

Anton (Marin Grigore), un pianist celebru, este dat dispărut. Polițistul (Teodor Corban) care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne. În distribuție intră actorii Teodor Corban, Marin Grigore și Irina Rădulescu, alături de Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa.

Remarcată de presa internațională în "La Grande Bellezza" al lui Paolo Sorrentino, Mădălina Ghenea se află la primul ei rol într-un film românesc. Vedeta are un rol central, al unei femei care se dovedește personaj cheie în ancheta poliției. Marin Grigore ("Sieranevada") este actor la Teatrul de Artă din București, iar Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu, poate fi văzută pe scena Teatrului Mic din Capitală.

Citește și: Ricky Martin așteaptă al patrulea copil: 'Trebuie să vă anunț că suntem însărcinați'

"Cu mai mulţi ani în urmă, în viaţa unei persoane foarte apropiate mie s-a întâmplat o dramă, i-a fost răpit copilul şi nu l-a văzut timp de șase ani. Acel moment a schimbat în totalitate percepția ei faţă de realitate. Eu am încercat să o ajut, dar mai mult decât să-i fiu aproape nu aveam ce să fac, iar într-un final am ajuns să înţeleg nişte lucruri. În altă ordine de idei, nimeni nu vine pe pământul ăsta fără un rost anume, cred eu, absolut toţi au o menire sau, cu alte cuvinte, lasă o urmă după ei", explică regizorul Dorian Boguță.

"Filmul «Urma» e despre cineva care caută cu disperare să lase ceva în urma sa, doar că ajunge să se joace de-a dumnezeu şi acest lucru duce la consecinţe catastrofale. Dacă e să fiu foarte concis, Urma e despre iubirea perfectă, cea mai profundă şi adevărată care poate exista între doi oameni. Dar dincolo de toată filosofia asta, filmul este un thriller, un policier cu multe răsturnări de situaţie și în care ies la suprafaţă toate gândurile de mai sus", adaugă Boguță.

"Urma" este produs de Hai Hui Entertainment, în coproducție cu Mandragora, Actoriedefilm și Point Film. Scenariul este semnat de Dorian Boguță și Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălășoiu ("Sieranevada"), iar montajul îi aparține lui Tudor Popescu.

Cunoscut ca actor pentru roluri în filme precum "Caravana cinematografică", "Francesca", "Love Building" și "Două lozuri", Dorian Boguță are, ca regizor, un portofoliu de scurtmetraje multipremiate. A început cu "10" (2009), proiectat inclusiv la Namur și TIFF, a continuat cu "De azi înainte" (2012), nominalizat la premiile Gopo, "Piano" (2013), "Kazimir" (2014), "Vera" (2015) și "Duminică", acesta din urmă răsplătit cu mențiunea specială în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2018.

Filmul va fi distribuit în cinematografe de Transilvania Film, în primăvara anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.