Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmând strategia Chinei, Banca Centrală a Rusiei, a cerut burselor să nu listeze firmele legate de criptomonede

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Noile recomandări bursiere ale Băncii Rusiei nu se aplică monedelor digitale ale băncii centrale și activelor digitale autorizate emise în Rusia.

Întrucât companiile globale de criptomonede consideră din ce în ce mai mult să devină cunoscute, Banca Centrală a Rusiei a recomandat oficial schimburi locale pentru a evita listări legate de criptomonede.

Banca Rusiei a emis luni o scrisoare de informare, prin care solicita burselor rusești să stea departe de listările companiilor străine și locale implicate într-o gamă largă de servicii criptografice.

Banca centrală a explicat că bursele locale nu ar trebui să listeze acțiunile emise de companii ale căror afaceri se bazează pe prețurile pieței criptografice, inclusiv activele financiare digitale emise în afara Rusiei, indicii cripto-urmărire, precum și derivatele cripto și fondurile criptografice. De asemenea, Banca Rusiei a recomandat administratorilor de active să excludă aceste instrumente din fondurile mutuale.

Banca a subliniat că bursele ar trebui să evite în mod special expunerea acestor servicii de investiții investitorilor neacreditați.

"Recomandările Băncii Rusiei vizează o măsură preventivă - sunt concepute pentru a preveni adoptarea de către investitori în masă a acestor instrumente", a declarat banca într-un comunicat oficial joi. Recomandările nu se aplică monedelor digitale ale băncii centrale și activelor digitale autorizate emise în Rusia, se arată în declarație.

În legătură cu: Banca centrală a Rusiei va studia riscurile de investiții criptografice

Banca centrală a continuat să spună că criptomonedele și activele digitale sunt asociate cu volatilitate ridicată, descoperire opacă a prețurilor, lichiditate scăzută, precum și riscuri legate de tehnologie și reglementări. „Achizițiile de instrumente financiare legate de astfel de active implică riscuri crescute de pierderi pentru persoanele care nu au experiență și cunoștințe suficiente”, a adăugat banca.

Cea mai recentă mișcare a Băncii Rusiei pune în evidență reticența instituției de a îmbrățișa industria criptomonedelor, repetând restricții similare în țări precum China . După cum sa raportat anterior, banca centrală rusă a reținut marile bănci locale, cum ar fi Tinkoff, să nu ofere tranzacționarea criptomonedelor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.