Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmările atacului cu rachete din Liov - Circulația trenurilor e întreruptă, o parte a orașului nu are electricitate și apă curentă

Orașul Liov, din vestul Ucrainei, a fost ținta unui atac cu rachete, marți seara. BBC relatează că de pe acoperișul clădirii în care se află corespondenții săi, în centrul orașului, fumul poate fi văzut ridicându-se în mai multe direcții.

BBC a numărat trei puncte diferite. În conformitate cu legile locale de securitate, este ilegal să ofere detalii mai specifice. Momentan nu se știu prea multe despre eventuale victime, primarul orașului afirmând pe canalul său de Telegram că o persoană a fost rănită.

Primarul Andrei Sadovy a declarat că o parte a orașului a rămas fără energie electrică - în timp ce guvernatorul regional a declarat că se lucrează deja la repararea a trei substații electrice.

„Au fost avariate 3 substații electrice. Două stații de pompare fără curent. Restabilim alimentarea cu apă prin surse alternative de energie electrică”, scrie primarul.

Între timp, serviciul ucrainean de căi ferate a postat pe rețelele de socializare că serviciile vor fi întrerupte din cauza deteriorării infrastructurii electrice.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina au avut loc mai multe atacuri cu rachete în jurul Liovului. În cea mai mare parte, acestea au lovit ținte militare sau logistice. Liov s-a simțit relativ în siguranță în ultimele zile.

Au existat alarme sporadice, dar acesta a părut adesea ca un oraș aflat la mare distanță de război. Deși sirenele au încetat acum, în această seară nu s-a mai simțit acest lucru, mai relatează BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.