Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmărire ca-n filme, în Rădăuți! Șofer fără permis, urmărit de polițiști și oprit cu focuri de armă

politia nu treceti

Polițiștii din Rădăuți au prins, vineri, un șofer sără permis, pentru prinderea acestuia agenții trăgând mai multe focuri de armă.

În jurul orei 14:30 un echipaj de ordine publica din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza mun. Rădăuți, a observat în trafic un autoturism marca Mercedes C220 înmatriculat în Italia, despre al carui conducător auto existau date și informații ca nu posedă permis de conducere.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de cca. 4 km pe străzi din interiorul municipiului Rădăuți, în tot acest timp șoferul urmărit săvârșind mai multe abateri la regimul rutier, filmate cu sistemul BodyWornCamera.

În momentul în care vehiculul urmărit s-a îndreptat spre o zonă periferică la ieșirea spre localitatea Maneuti, fără a fi pusa în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri, polițiștii au efectuat somatiile legale și ulterior au executat 4 focuri de armă (2 de avertisment în plan vertical și 2 asupra vehiculului).

Ulterior, autoturismul urmărit pana în zona locuinței soferului a lovit un stâlp electric, moment în care polițiștii au acționat cu operativitate și au reușit imobilizarea conducătorului auto și extragerea acestuia din vehicul.

Șoferul nu a suferit leziuni.

Fiind verificat în bazele de date s-a constatat ca șoferul, identificat în persoana unui bărbat de 31 de ani din mun. Rădăuți, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta prezenta halenă alcoolică și fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

A fost consultată unitatea de parchet competentă și în cauză se va dispune măsura reținerii pentru 24 de ore față de autor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.