Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmărit internaţional, prins în Franţa. Bărbatul, adus în ţară şi trimis în spatele gratiilor pentru 14 ani

gratii

Un bărbat de 45 de ani, urmărit internaţional de autorităţile române pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deţinere fără drept de muniţie destinată armelor militare şi instigare la omor calificat, a fost preluat din Franţa de poliţişti de la IGPR şi adus în ţară pentru executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare.

Citeşte şi: Administrator de firmă, REŢINUT pentru evaziune fiscală. Prejudiciu IMENS

"Faţă de cel în cauză, Tribunalul Bucureşti a dispus, în anul 2008, condamnarea la 14 ani de închisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deţinere fără drept de muniţie destinată armelor militare şi instigare neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, sentinţă rămasă definitivă în anul 2013. De asemenea, pe numele celui în cauză, autorităţile române au emis, în anul 2011, un mandat european de arestare", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul de 45 de ani este Dumitru Chetreanu, complicele liderului interlop moldovean Vasile Rodideal - naşul lui Gheorghe Mararu, executat la Piatra Neamţ - condamnat definitiv la 14 ani de detenţie pentru tentativa de a-l asasina pe un fost partener de afaceri din Iaşi, Tiberiu Cristodorescu.

"În fapt, instanţa de judecată a reţinut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2005, împreună cu un alt complice, a constituit o grupare organizată, ce a avut drept scop comiterea unor infracţiuni de omor calificat, în cadrul grupării fiecare membru având un rol prestabilit. Totodată, cel în cauză ar fi deţinut fără drept 48 de cartuşe de calibrul 5,45 mm, ar fi căutat şi încercat să determine persoane din Republica Moldova şi Ucraina să săvârşească acţiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane", se arată în comunicat.

În baza cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, bărbatul urmărit a fost depistat, reţinut şi ulterior arestat de autorităţile franceze, fiind demarate procedurile în vederea predării.

Citeşte şi: Copii SALVAŢI din gherele unor proxeneţi. Descinderi de AMPLOARE ale mascaţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.