Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmașul Angelei Merkel a recunoscut că a plagiat

www.gettyimages.com
armin laschet

Conservatorul Armin Laschet, favorit la succesiunea Angelei Merkel după alegerile legislative din septembrie, a recunoscut vineri "erori" în redactarea unei cărţi, după acuzaţii de plagiat, care au vizat-o de altfel şi pe rivala sa ecologistă, relatează AFP, inormează Agerpres.

"Există în mod evident erori pentru care sunt responsabil", a declarat Armin Laschet, de 60 de ani, recunoscând că a utilizat conţinuturi cel puţin de la un autor fără a-l cita ca sursă în această carte datând din 2009.

"Ţin să-mi prezint scuzele", a adăugat el, promiţând să ceară rapid "o verificare a întregii cărţi" pentru a se stabili dacă există şi alte erori similare.

Acest gest urmează după o postare pe Twitter de vineri a autorului în chestiune, Karsten Weitzenegger, un expert în materie de ajutoare pentru dezvoltare, în care el preciza că a fost informat de un "vânător de plagiate" german că a fost citat fără a se menţiona sursa în această carte a lui Armin Laschet.

Autorul a reacţionat cu umor, afirmând că se bucură de faptul că "responsabili politici se interesează de ştiinţă, ceea ce nu este neapărat cazul dlui Laschet".

Afacerea intervine într-un moment în care Armin Laschet, deja puţin popular în Germania, este sub focul criticilor, în special după ce a fost filmat râzând în timp ce şeful statului, Frank-Walter Steinmeier, le aducea un omagiu victimelor viiturilor devastatoare de la jumătatea lui iulie. Şi în acel caz candidatul CDU şi-a cerut scuze.

De atunci conservatorii, care reunesc Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliatul ei bavarez CSU, au pierdut câteva puncte în sondajele privind intenţiile de vot, chiar dacă rămân în frunte iar şansele lui Laschet de a accede la funcţia de cancelar se menţin intacte.

Într-un sondaj realizat pentru televiziunile RTL şi ntv publicat vineri, CDU/CSU a pierdut două puncte, până la 28%, în intenţiile de vot, în timp ce Verzii, principalul concurent, au crescut cu 1 punct, până la 21%.

Annalena Baerbock, candidata ecologistă la postul de cancelar, a fost şi ea prinsă cu plagiatul la începutul lui iulie, într-o carte de campanie intitulată "Jetzt" (Acum).

Aflată pentru o perioadă în fruntea sondajelor pentru a o înlocui pe Angela Merkel după alegerile din 26 septembrie, ecologista de 40 de ani a comis mai multe gafe care i-au afectat credibilitatea.

Astfel, ea a omis să declare în Parlamentul german mai multe mii de euro reprezentând prime vărsate de partid şi a trebuit să-şi rectifice inexactităţile din CV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.