Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarea ceremonie a Globurilor de Aur va avea loc pe 7 ianuarie

http://www.paramountchannel.ro
Globurile de Aur

Următoarea ceremonie a Globurilor de Aur va avea loc pe 7 ianuarie, au anunţat joi organizatorii premiilor, a căror imagine a fost pătată în ultimii ani de acuzaţii de corupţie şi rasism. Nominalizările vor fi „dezvăluite luni, 11 decembrie”, au adăugat organizatorii într-un comunicat de presă.

Aceste premii pentru film şi televiziune sunt considerate de mult timp cele mai prestigioase după premiile Oscar din Statele Unite. Dar şi-au pierdut din strălucire începând cu 2021, când Los Angeles Times a dezvăluit funcţionarea obscură a Asociaţiei presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care a format juriul, conform news.ro

Cotidianul a remarcat că la acea vreme nu existau membri de culoare şi a detaliat modul în care votanţii acceptau cadouri somptuoase din partea studiourilor.

După ce în 2022 au fost evitate de Hollywood şi private de difuzarea televizată, Globurile de Aur au lansat de atunci o serie de reforme menite să atragă votanţi mai diverşi şi să pună capăt derapajelor etice.

Cea mai slabă audienţă în 2023

 

În 2023, premiile au revenit la televiziune şi, în ciuda câtorva absenţe, numărul de vedete prezente pe covorul roşu (de la Steven Spielberg la Michelle Yeoh şi Brad Pitt) a sugerat că Hollywoodul era pregătit să întoarcă pagina. Cu toate acestea, ceremonia a înregistrat cea mai slabă audienţă din istorie, cu doar 6,3 milioane de telespectatori.

În cadrul reformelor, Globurile de Aur au fost cumpărate de investitori privaţi, iar HFPA urmează să dispară.

Joi, noua organizaţie a anunţat, de asemenea, formarea unui comitet director „responsabil cu selecţia, ratificarea şi acreditarea jurnaliştilor ca membri cu drept de vot” în juriul Globurilor de Aur.

Acest comitet format din nouă membri va „asigura aplicarea unor standarde şi practici riguroase în cadrul corpului de vot”, a promis organizaţia. Printre membrii săi se numără Tim Gray, un jurnalist de frunte la influenta revistă Variety, care a fost numit vicepreşedinte al Globurilor de Aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.