Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarea prăbușire a prețului Bitcoin va fi 'mai mic' de 80%, spune CEO-ul Pantera Capital

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Tendința pieței Bitcoin ( BTC ) de a se prăbuși cu peste 80% după înregistrarea creșterilor puternice s-ar putea încheia.

Acest lucru este potrivit unui nou raport publicat de fondul de hedging din California Pantera Capital. În detaliu, raportul menționează că perioadele recente de scădere a prețurilor BTC au fost mai puțin severe decât în ​​trecut.

De exemplu, în 2013-15 și 2017-18, bitcoin s-a prăbușit cu până la 83% după ce a depășit aproape 1.111 $ și, respectiv, 20.089 $. În mod similar, cursa de criptomonedă în 2019-20 și 2020-2021 a dus la corecții masive ale prețurilor. Cu toate acestea, scara retragerilor lor ulterior a fost -61% și, respectiv, -54%, conform cointelegraph.com

Dan Morehead, director executiv la Pantera Capital, a evidențiat scăderea constantă a sentimentului vânzărilor după ciclurile bearish din 2013-15 și 2017-18, menționând că viitoarele piețe bear vor fi „mai puțin adânci”. A explicat:

"Am susținut mult timp că pe măsură ce piața devine mai largă, mai valoroasă și mai instituțională, amplitudinea fluctuațiilor prețurilor se va modera."

Declarațiile au apărut pe măsură ce Bitcoin și-a reînnoit forța alcătească pentru a-și reevalua recordul actual de aproape 65.000 de dolari.

BTC / USD s-au adunat peste 60.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii mai, întrucât Comisia pentru valori mobiliare din SUA a aprobat primul fond tranzacționat la bursă (ETF) după ani de zile de la respingerea unor produse de investiții similare.

Aprobarea ETF-ului Bitcoin Strategy ProShare a ridicat așteptările că ar facilita investitorilor instituționali să câștige expunere pe piața BTC. Acest lucru a ajutat, de asemenea, Bitcoin să șteargă aproape toate pierderile suferite în timpul ciclului urșilor din aprilie-iulie, deoarece prețul BTC s-a dublat pentru a recupera niveluri de peste 60.000 de dolari.

BTC subevaluat?

Devine din ce în ce mai obișnuit să auzi evaluări de 100.000 de dolari, pe măsură ce Bitcoin devine un activ financiar principal după prima aprobare ETF .

În legătură cu acesta: prețul BTC de 200.000 de dolari „programat” pe măsură ce Bitcoin se îndreaptă spre al 2-lea vârf RSI

Morehead a citat popularul model stock-to-flow - care studiază impactul evenimentelor „ înjumătățite ” ale Bitcoin asupra prețurilor - pentru a exclude o perspectivă similară alcătească pentru criptomonedă. El a menționat că prima reducere la jumătate a redus noua rată de emisie Bitcoin cu 15% din oferta totală restantă (aproximativ 10,5 milioane BTC), ducând la o rată a prețului BTC de 9,212%.

Reducerea ofertei de Bitcoin după fiecare înjumătățire. Sursa: Pantera Capital

În mod similar, a doua reducere la jumătate a scăzut oferta de Bitcoin nou cu o treime din totalul Bitcoin restante (~ 15,75 milioane BTC). A dus la o alergare de 2,910%, aproape o treime din cea precedentă, arătând astfel un impact puțin mai mic asupra prețului Bitcoin.

Ultima înjumătățire înregistrată a fost pe 11 mai 2020, ceea ce a redus și mai mult cantitatea de noi BTC împotriva ofertei circulante cu raliurile Bitcoin cu peste 720% de atunci.

"Dezavantajul este că probabil nu vom mai vedea nici mitingurile de 100 de ori pe an", a spus Morehead, adăugând:

Ciclurile afișate logaritmic fac ca nivelul de astăzi să pară ieftin pentru mine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.