Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarele luni vor fi critice pentru Ucraina (Casa Albă)

abc27.com
john kirby pentagon

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că următoarele luni vor fi esențiale pentru apărarea Ucrainei, conform Ukrinform.

„Următoarele câteva luni vor fi critice pentru Ucraina”, a spus John Kirby, care a indicat că rușii continuă să atace Ucraina cu drone și rachete. iar comandamentul ucrainean trebuie deja să ia decizii dificile cu privire la armele și munițiile pe care să le folosească în condițiile în care stocurile lor sunt în scădere.

În același timp, Federația Rusă continuă să primească ajutor din partea Iranului și Coreei de Nord, inclusiv rachete balistice. În plus, rușii și-au stabilit propria producție de drone și alte sisteme de arme.

Ce exemplu oferă Statele Unite?

Dacă Congresul SUA nu acordă ajutor suplimentar Ucrainei, acesta ar putea avea „consecințe catastrofale”, a adăugat Kirby.

El a explicat că aliații și partenerii SUA „urmăresc îndeaproape cum acționăm”: „Am preluat literalmente conducerea nu numai în ceea ce privește contribuțiile, ci și în coordonarea contribuțiilor altor țări pentru a furniza ajutor Ucrainei. Președintele (Joe Biden – n.red.) își dă seama că alte țări urmăresc ceea ce facem noi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Astfel că SUA nu au voie să întrerupă ajutorul pentru Ucraina. Acest lucru ar putea avea consecințe potențial catastrofale pentru Ucraina”, a spus Kirby.

În acest context, el a menționat că administrația SUA urmărește victoria Ucrainei. El a amintit că președintele Statelor, Joe Biden, a declarat clar că Ucraina ar trebui să devină o țară prosperă și suverană, cu granițe și suveranitate restaurate. „Și vrem să putem continua să oferim Ucrainei sprijinul necesar pentru ca aceasta să poată atinge aceste rezultate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.