Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarele meciuri din campionatul Belgiei vor avea loc fără suporterii echipelor oaspete în urma actelor de huliganism

www.digisport.ro
huligani fotbal

Meciurile rămase până la sfârşitul anului 2021 în primele două divizii ale campionatului de fotbal al Belgiei şi în Cupa Belgiei vor avea loc fără suporterii echipelor oaspete, a decis luni Pro League, organizatoarea acestor competiţii, în urma actelor de huliganism produse la partide din weekend, informează radioteleviziunea RTBF, potrivit Agerpres.

Ultimele meciuri din acest an în campionatul Belgiei vor avea loc pe 26 şi 27 decembrie, în cadrul etapei a 21-a. Cupa Belgiei programează pe 21 decembrie întâlniri din faza sferturilor de finală.

Fotbalul belgian a fost în weekend scena numeroaselor incidente produse de suporteri, mai ales la derby-ul valon Standard Liege - Charleroi şi la derby-ul oraşului Anvers, Beerschot - Royal Antwerp.

Duminică, meciul Standard Liege - Charleroi, a fost întrerupt definitiv în minutul 88 din cauza fumigenelor şi a invaziei terenului de către fanii echipei gazdă. La acel moment, când Charleroi conducea cu 3-0, arbitrul a trimis jucătorii la vestiare în timp ce mai mulţi susţinători ai formaţiei locale au pătruns pe teren în faţa tribunei ocupate de suporterii lui Charleroi, fapt ce a determinat intervenţia a zeci de poliţişti.

Standard Liege, la care fotbalistul român Denis Drăguş nu a fost în lotul pentru acest meci, trece de mai mult timp printr-o criză sportivă şi financiară, fiind acum doar pe locul 13 în campionat.

Tot duminică, la partida Beerschot - Antwerp, un suporter al oaspeţilor a traversat terenul pentru a arunca cu o fumigenă în tribuna ocupată de fanii echipei gazdă. Acest suporter a fost inculpat pentru tentativă de omor şi incendiere, a indicat luni Federaţia belgiană de fotbal (URBSFA).

Federaţia a reacţionat într-un comunicat în care vorbeşte de "scene de război" şi "imagini şocante".

"Un foc de artificii atinge temperaturi între 1.500 şi 2.000 de grade şi provoacă arsuri ireparabile. Petardele explodează la 150 de decibeli şi pot deteriora iremediabil auzul. Scandările rasiste şi discriminatorii pot provoca daune psihologice ireversibile. Toate acestea nu-şi au locul pe un stadion de fotbal. Punct", a afirmat federaţia.

"Federaţia noastră regretă şi condamnă numeroasele incidente care au avut loc pe stadioanele de fotbal din Belgia în acest sezon. Simpla condamnare a faptelor este însă total insuficientă în actualele împrejurări", a declarat federaţia, ce recunoaşte că "nu există o reţetă simplă pentru ca astfel de incidente să dispară de pe stadioanele de fotbal".

"Este nevoie de o politică uniformă între toate cluburile, toate forţele de ordine şi toate parchetele din ţara noastră", se încheie comunicatul URBSFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.