Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează 20.000 de concedieri: Compania care are 3 fabrici în România a decis închiderea unor uzine

concedieri

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat miercuri că până la 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate în următorul deceniu, în urma implementării planului de restructurare, transmit AP, Bloomberg şi Reuters.

În urma revizuirii strategiei, Continental va închide două fabrici în Germania şi unităţi din Italia şi Malaezia. De asemenea, două fabrici din SUA (Henderson, în Carolina de Nord, şi Newport News, în Virginia) ar putea fi închise, informează agerpres.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Continental nu a precizat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, dar a estimat că pe plan global 20.000 din cele peste 244.000 de locuri de muncă "vor fi afectate de schimbări".

De asemenea, schimbările ar putea duce la posibila vânzare a unor părţi din afacere şi la transferarea locurilor de muncă către alte unităţi sau în domeniul mobilităţii electrice, se arată în comunicatul Continental.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a explodat: Sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat om din România

"Costurile implementării planului de restructurare sunt evaluate la 1,1 miliarde de euro în următorul deceniu, majoritatea măsurilor urmând să fie adoptată în perioada 2019 - 2022", a anunţat Comitetul de supervizare al Continental AG.

În ultimele luni, vânzările Continental au fost afectate de scăderea producţiei auto în China şi Europa.

Citește și: USR, proiect pentru Diaspora! Se cere scutirea de la plata impozitului pe venit pentru românii din străinătate

Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro şi 244.000 de angajaţi în 60 de ţări, are două divizii principale: divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit! Declarație cu privire la studiile sale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.