Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează cea mai dură campanie pentru Primăria Sectorului 6

nebunie electorala

Mai e mai bine de un an până la alegerile pentru Primăria sectorului nostru și deja s-au ascuțit cuțitele. Acțiuni peste acțiuni, declarații, semnături, ziare și cine știe ce le mai trece prin cap echipelor de consultanți sau candidaților.  Dar cel mai activ de până acum se dovedește a fi Ștefan Florescu, cel care a decis că cel mai bine ar fi să îl demită pe primarul în funcție, Rareș Mănescu.

Acțiunea de strângere de semnături pentru demiterea lui Mănescu merge cătinel, dacă întrebi prin jurul corturilor, dar devine spectaculoasă dacă pui aceeași întrebare la modul oficial. Echipa lui Ștefan Florescu se laudă că deja a strâns 10.000 de semnături și că nu vor avea nicio problemă cu depășirea pragului necesar (care depășește 90.000 de semnături).

Avem serioase dubii asupra eficienței acestei acțiuni. A fost demarată una asemănătoare și pentru Robert Negoiță în Sectorul 3 și rezultatul a fost că la final nimeni nu mai știe ceva despre acțiunea în sine. Cel mai probabil, este de fapt o acțiune de promovare proprie a celui care va fi candidatul Ștefan Florescu. În realitate, ceea ce a fost o idee de marketing politic, menită să capitalizeze pe lipsa de popularitate a primarului în funcție, se poate transforma într-un bumerang politic. În cazul, mai mult ca real, că nu se va reuși să se strângă semnăturile necesare, inițiatorul se va vedea în fața unui eșec pe care și l-a provocat singur.

Așa zisul agent de la Brigada Anti-Drog

Așa zisul agent de la Brigada Anti-Drog

În acest context merită povestită aventura unor cetățeni din zona Giulești Sârbi (străzile Sculptorilor, Entuziasmului și Răsadniței) care s-au trezit la ușă cu Poliția AntiDrog. Da, exact așa cum auziți. Un domn tânăr, cu ochelari de soare și legitimație de la Poliția AntiDrog le-a sunat la poartă cetățenilor din această zonă și le-a spus că este trimis de Guvernul României pentru a se asigura că semnăturile pentru demiterea lui Rareș Mănescu sunt reale. Era dotat cu tabele de semnături pentru demitere și cerea cetățenilor să se legitimeze și să semneze pentru confirmare. Unii dintre cei apelați s-au prins că e ceva necurat la mijloc și ne-au sunat să ne spună despre ce este vorba. Totul pare o poveste cusută cu ață albă pentru a mai strânge niște semnături în plus pentru acțiunea de demitere. L-am găsit pe domnul respectiv și pe Facebook (inițialele sale sunt M.S) unde e prieten cu Ștefan Florescu și un activist de nădejde în a sharui mesajele prietenului său. Nu dăm publicității identitatea sa pentru că nu suntem un site care se ocupă cu astfel de dezvăluiri, dar vrem să atragem atenția asupra unei acțiuni cu serios potențial penal pentru cei care cred că este normal să îți atribui identități false și să ceri cetățenilor să semneze, prin impostură, pentru diverse activități ale unei persoane particulare.

Agentul Anti-Drog în acțiunea de a convinge cetățenii să semneze pentru demiterea lui Rareș Mănescu

Agentul Anti-Drog în acțiunea de a convinge cetățenii să semneze pentru demiterea lui Rareș Mănescu

Mașina cu care se deplasa prin cartier agentul Anti-Drog. Am ales să îi acoperim numărul deși cetățenii l-au reclamat deja la poliție.

Mașina cu care se deplasa prin cartier agentul Anti-Drog. Am ales să îi acoperim numărul deși cetățenii l-au reclamat deja la poliție.

În ceea ce privește campania electorală, ne așteaptă vremuri interesante și deosebit de tensionate. Sursele noastre din interiorul echipelor celor trei candidați susțin că Ștefan Florescu încearcă să își construiască o notorietate care să îi permită să se claseze pe locul doi în alegeri, astfel încât să poată negocia un post avantajos ulterior. Deși cei de la PSD au negat orice apropiere de Ștefan Florescu, legăturile sale cu acest partid sunt de notorietate, iar atacurile permanente la PNL susțin, cel puțin teoretic, aceasta ipoteză. Cei de la PNL cred că ipoteza este de luat în calcul, așa cum se așteaptă și să fie chemați la negocieri de către Ștefan Florescu pentru o posibilă alianță anti-Mutu. Acesta este și motivul pentru care liberalii au evitat să îl atace pe Ștefan Florescu sau să răspundă atacurilor sale.

Așadar, relația explozivă dintre Ștefan Florescu și PNL se va clarifica în viitorul apropiat. Am miza pe o înțelegere secretă, dar să așteptăm cu răbdare și să vedem ce ne rezervă jocurile politice.

preluare: pssase.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.