Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează ciocniri violente în Kiev! Ucrainenii se înarmează până în dinți și se pregătesc de lupte de gherilă pe străzi; rușii așteaptă ordinul de atac

NEXTA
ucraina război

Ucrainenii din Kiev se pregătesc de lupte grele cu rușii! Chiar în aceste momente luptele sunt în toi, iar civilii pregătesc cocktailuri molotov, într-o încercare disperată de a apăra capitala Ucrainei.

Problemea cea mai mare e dată de faptul că Rusia a reușit să blocheze deja partea de vest a orașului, după cum am arătat și aici.

Agențiile de informații consultate de americani speculează că rușii ar avea avea nevoie de câteva zile pentru a cuceri capitala, un gest simbolic pentru capitularea Ucrainei.

Bărbați în dresuri și blugi cu puștile atârnate pe spate, bărbați în punctele de control și ascunși în copacii de pe marginea drumului sunt alți tineri voluntari care zac la pământ în spatele armelor antitanc, transmite BBC.

Pe măsură ce mergem mai departe, găsim soldați profesioniști pregătiți pentru o ultimă rezistență. Aceștia sunt însoțiți de artilerie și tancuri ucrainene cu fața spre poziția rusă, la mai puțin de 30 km de inima capitalei.

Și în curând găsim semne ale bătăliei care se apropie și mai mult cu un camion în flăcări în mijlocul drumului.

În acest sens forțele ucrainene au distrubuit joi seara peste 18.000 de puști de război civililor, pentru a lupta într-o bătălie de gherilă cu rușii.

Aseară, împreună cu mulți alții, Oleksiy Goncharenko a mers la sediul poliției din Kiev. Era acolo să-și ridice pușca.

Goncharenko nu este – și nu a fost niciodată – un militar. El este membru al Radei Supreme, parlamentul ucrainean, și unul dintre numeroșii civili care au răspuns apelului autorităților ucrainene de a se pregăti să apere țara de invazia rusă, transmite CNN.

„Nu sunt deloc un soldat profesionist, dar pot încerca și pot face tot posibilul și o voi face dacă forțele ruse intră la Kiev”, a spus el pentru CNN.

Vezi si: Disperare totală: după ce a acuzat NATO că l-a lăsat singur, Zelenski cheama civilii europeni să apere Ucraina

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că 18.000 de arme cu muniție au fost distribuite rezerviștilor numai în regiunea Kiev de la începutul invaziei ruse joi devreme.

Goncharenko nu este rezervist sau membru al Forțelor de Apărare Teritorială voluntară. De altfel, în calitate de parlamentar, nu are voie să intre în forțele de apărare, conform legii ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.